Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο περιστατικό ρατσιστικής βίας εις βάρος μετανάστη εργάτη

Νέο περιστατικό ρατσιστικής βίας εις βάρος μετανάστη εργάτη

Το θύμα ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον εργοδότη κτηνοτρόφο στην Κρήνη Φαρσάλων.

Ένα ακόμα περιστατικό ρατσιστικής βίας καταγράφηκε στα Φάρσαλα, με θύμα έναν μετανάστη εργάτη από το Πακιστάν.

Όπως καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, ο αγελλαδοτρόφος Γ.Ξ. -γαμπρός του εργοδότη Α.Θ. προχώρησε σε βάρβαρη επίθεση με χτυπήματα στο κεφάλι σε βάρος του μετανάστη εργάτη Ιρφάν Μοχάμεντ, 37 ετών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ, ο Ιρφάν αποφάσισε να πάει από το χωριό Κρήνη όπου βρίσκεται ο τόπος εργασίας του στα Φάρσαλα για να στείλει λεφτά στην οικογένεια του, μετά από καθυστερημένη πληρωμή του αφεντικού του, καθώς είναι πατέρας πέντε παιδιών, ενώ συντηρεί και τους γονείς του.

Τότε, ο Γ.Ξ. τον ακολούθησε με το αυτοκίνητο του και έξω από τη Κρήνη άρχισε να τον χτυπά με ένα ξύλο στο κεφάλι και το σώμα. Τον τραυμάτισε βαριά στο χέρι, ενώ τον άφησε αναίσθητο και αιμόφυρτο. Τον άτυχο εργάτη παρέλαβε το ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

«Η εργοδοτική βία πάει χέρι-χέρι με το ρατσισμό καθώς η κυβέρνηση έχει αφήσει έρμαιο των ορέξεων του κάθε αφεντικού τους μετανάστες εργάτες που δεν έχουν χαρτιά» τόνισε ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου.

«Η προτεραιότητα της, παρά τις ανάγκες σε εργασία για χιλιάδες στο χώρο της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, είναι τα κέρδη των αφεντικών και όχι η διασφάλιση των εργατικών δικαιωμάτων, τα οποία έχει βάλει στο στόχαστρο τόσο των ντόπιων όσων και των μεταναστών» πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι «με τις ρατσιστικές της πολιτικές η κυβέρνηση οπλίζει το χέρι του κάθε ρατσιστική εργοδότη να αντιμετωπίζει με την βία τους εργάτες».

«Είναι η ίδια πολιτική που ανοίγει το δρόμο στους φασίστες του κασιδιάρη και στα ορφανά της Χρυσής Αυγής» συμπληρώνει ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ.

Όπως αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ, τα περιστατικά απλήρωτων εργατών στην περιοχή δεν είναι μεμονωμένα καθώς υπάρχουν και άλλες καταγγελίες. «Τα αφεντικά πάνε να φορτώσουν την κρίση, με τις αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια και στις τιμές της τροφής των ζώων, στις πλάτες των εργατών» συμπλήρωσε ο κ. Κωνσταντίνου.

Η ανάρτηση του ΚΕΕΡΦΑ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024