Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eurovision 2023: Το μεγάλο φαβορί και η θέση της Ελλάδας - Δύσκολα στον τελικό ο Victor Vernicos

Eurovision 2023: Το μεγάλο φαβορί και η θέση της Ελλάδας – Δύσκολα στον τελικό ο Victor Vernicos

Γιατί το BBC πρόβλεψε τον αποκλεισμό του ελληνικού τραγουδιού;

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη διεξαγωγή της φετινής Eurovision. Στο Λίβερπουλ οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις, ενώ τα πρώτα στοιχήματα για τα φαβορί έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, οι «ψίθυροι» θέλουν τη Σουηδία και τη Loreen, που κέρδισε τον διαγωνισμό του 2012 στο Αζερμπαϊτζάν με το «Euphoria», να διεκδικούν μία δεύτερη νίκη.

Η 39χρονη, 11 χρόνια μετά την πρωτιά που κατέκτησε στο Μπακού, φαίνεται πως επιστρέφει για να φέρει την 7η συνολικά νίκη για τη χώρα της. Εάν τα στοιχήματα επιβεβαιωθούν, η Σουηδία θα ισοφαρίσει πλέον τις 7 νίκες που έχει έως τώρα η «βασίλισσα» Ιρλανδία.

Σταθερά στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Φινλανδία με τον εκκεντρικό Käärijä και το ξεσηκωτικό του κομμάτι με τίτλο Cha Cha Cha, που έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση στους Eurofans. Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που υποστηρίζουν πως ο 29χρονος Φινλανδός ράπερ είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει την ανατροπή και να «κλέψει» τη νίκη από τη Loreen. Η μοναδική έως τώρα νίκη της Φινλανδίας ήταν το 2006 στην Αθήνα με τους Lordi.

Στις θέσεις 3, 4 και 5, τα στατιστικά θέλουν τις Ουκρανία, Γαλλία και Ισπανία αντίστοιχα.

Δείτε τη συμμετοχή της Φινλανδίας

Τι λένε οι προβλέψεις για την Ελλάδα;

Το τραγούδι της Ελλάδας, το «What They Say του Victor Vernicos, δεν φαίνεται να κερδίζει υψηλή θέση στα προγνωστικά. Μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης 27 Απριλίου βρισκόταν στην 29η θέση.

Λίγο καιρό πριν, το BBC πρόβλεψε και τον αποκλεισμό του ελληνικού τραγουδιού, με αποτέλεσμα η χώρα να μη συμμετέχει στον μεγάλο τελικό του 67ου διαγωνισμού.

Το εν λόγω δημοσίευμα αναρτήθηκε επίσης, από τον Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα, που μεταδίδει τη φετινή διοργάνωση, οπότε φέρει μεγάλη βαρύτητα.

Σύμφωνα με όσα γράφει, το τραγούδι που εκπροσωπεί φέτος τη χώρα με τίτλο «What they say», «δεν είναι εκείνο που θα μπορούσε να δώσει μια ιδιαίτερη κορύφωση, ούτε έχει κάποια θεαματική παρουσίαση».

Έτσι θα εμφανιστεί ο Victor Vernicos στη σκηνή

Λίγο πριν ο 16χρονος διεκδικήσει μία θέση στον τελικό της διοργάνωσης, κυκλοφόρησαν μερικές λεπτομέρειες για την εμφάνισή του στη σκηνή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Breakfast@star», θα ερμηνεύσει το κομμάτι χωρίς φωνητικά και χορευτές.

«Έχουμε όλες τις λεπτομέρειες για τη σκηνική παρουσία του ελληνικού τραγουδιού, του Βίκτωρα στη Eurovision 2023. Ξέρουμε ότι ο Κωνσταντίνος Ρήγος θα βάλει την υπογραφή του και θα έχει τη σκηνοθετική επιμέλεια στην ελληνική εμφάνιση. Όταν το ακούσαμε, σκεφτήκαμε ότι θα έχει εμβληματικά εικαστικά, θα έχει χορευτές, ότι θα είναι ένα μαξιμαλιστικό σκηνικό. Όχι, γράψτε ένα μεγάλο όχι», είπε αρχικά ρεπόρτερ της εκπομπής.

Και πρόσθεσε: «Η σκηνοθετική προσέγγιση που αποφάσισε να δώσει ο Κωνσταντίνος Ρήγος θα είναι απόλυτα μίνιμαλ. Επάνω στη σκηνή θα βρίσκεται μόνο ο Βίκτωρας και κανένας άλλος. Δεν θα υπάρχουν φωνητικά, θα ακούμε μόνο τη φωνή του Βίκτωρα, τίποτα από πίσω, καμία βοήθεια. Τελείως μόνος του. Δεν θα υπάρχουν χορευτές και δεν θα υπάρχει καν η κιθάρα του. Θα είναι τελείως μόνος του και ο λόγος, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ρήγο, είναι για να δώσουμε έμφαση μοναδική στον Έλληνα τραγουδιστή που στέλνουμε φέτος».

«Υπάρχει ένα στοιχείο, το οποίο θα είναι το κόνσεπτ, το οποίο θα ακολουθεί την εμφάνιση του Βίκτωρα. Και το στοιχείο είναι το ελληνικό καλοκαίρι. Όλα τα χρώματα και όλη η σκηνή της Eurovision 2023 θα είναι προσαρμοσμένη στο ελληνικό καλοκαίρι», κατέληξε.

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024