Από πρόωρο καύσωνα μέσα στην άνοιξη, με θερμοκρασίες που είναι σαν καλοκαιρινές δοκιμάζεται η Ισπανία.
Στην Σεβίλλη, άλογο που έσερνε άμαξα κατέρρευσε από την ζέστη και την αφυδάτωση. Και παρά τις προσπάθειες των περαστικών να το σώσουν ρίχνοντας του νερό, δυστυχώς δεν τα κατάφερε.
Σε μια άλλη πόλη της Ισπανίας αναγκάστηκαν να μεταφέρουν ψάρια από έναν ποταμό για να μην κινδυνέψουν από την ξηρασία.
Στην Τζιρόνα, στα Βορειοανατολικά της χώρας, ειδικοί προσπαθούν απεγνωσμένα να σώσουν τα ψάρια από τον ποταμό Ονιάρ ο οποίος στερεύει επικίνδυνα εξαιτίας της ξηρασίας και των υψηλών θερμοκρασιών.
Αφού τους κάνουν ήπιο «ηλεκτροσόκ» για να τα ακινητοποιήσουν, τα βάζουν σε ειδικές σακούλες για να τα μεταφέρουν στον ποταμό Τερ, δέκα χιλιόμετρα μακριά.
Δυστυχώς μόνο τα ενδημικά ψάρια του ποταμού μπόρεσαν να μεταφερθούν. Στα υπόλοιπα είδη έγινε ευθανασία.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας