Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές 2023: «Μυστική» συμφωνία Νικολόπουλου - Κασιδιάρη για κοινή κάθοδο στις εκλογές

Εκλογές 2023: «Μυστική» συμφωνία Νικολόπουλου – Κασιδιάρη για κοινή κάθοδο στις εκλογές

Ο καταδικασθέντας χρυσαυγίτης φαίνεται πως προετοιμάζει το έδαφος για ενδεχόμενο «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στους Έλληνες.

Συνολικά 50 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι υποψήφιοι, δήλωσαν συμμετοχή για τις εκλογές του 2023, ανάμεσα σε αυτά είναι οι «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, στο οποίο φέρεται να έχει τα ηνία ο Δημήτρης Χατζηλιάδης, απόστρατος ταξίαρχος και πρώην καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και το ΕΑΝ του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Αναστάσιου (Τάσου) Κανελλόπουλου, αλλά και το κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου με την ονομασία «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες – Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος».

Μάλιστα αυτή η αλλαγή στο όνομά του κόμματος το οποίο μέχρι και χθες ονομαζόταν «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος» καθώς και αναφορές στις οποίες έχει προβεί κατά το παρελθόν ο κ. Νικολόπουλος «πυροδότησαν» τις φήμες για πιθανή συνεργασία με τον καταδικασθέντα χρσυασυγίτη.

«Μυστική» συμφωνία Νικολόπουλου – Κασιδιάρη

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά και τη ρήξη που έχει επέλθει μεταξύ του Αναστάσιου Κανελλόπουλου και του Ηλία Κασιδιάρη και με τον καταδικασμένο για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», να αναζητά εναλλακτικές στο πιθανό «μπλόκο» του κόμματός του από τον Άρειο Πάγο, έχουν υπάρξει διαπραγματεύσεις μεταξύ του κόμματος «Έλληνες» και το «Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος».

Αυτές οι συζητήσεις φαίνεται πως έλαβαν χώρα την τελευταία στιγμή και γι’ αυτό και το κόμμα του κ. Νικολόπουλου κατεβαίνει με την ονομασία «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες – Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος», δηλαδή και με το «Έλληνες» στον τίτλο.

Έτσι εάν το κόμμα Κασιδιάρη «μπλοκαριστεί» από τον Άρειο Πάγο, ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης θα δηλώσει στήριξη στον Νίκο Νικολόπουλου και οι υποψήφιοι του κόμματος «Έλληνες», θα απορροφηθούν από τους «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες – Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος».

Για «αυτόνομη» κάθοδο στις εκλογές κάνει λόγο ο Νικολόπουλος

Πάντως ο ίδιος ο κ. Νικολόπουλος σε συνέντευξή του στον PELOPONNISOS FM 104,1 την Τρίτη, υποστήριξε την αυτόνομη κάθοδό του στις εκλογές υποστηρίζοντας ότι δεν έχει μιλήσει με τους «Ελληνες» και τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ο κ. Νικολόπουλος παραδέχθηκε ότι βρισκόταν πράγματι σε συζητήσεις με τον εισαγγελέα Αναστάσιο Κανελλόπουλο.

Οι επαφές όμως δεν αφορούσαν ενδεχόμενο σύμπραξης με τους «Ελληνες» του Κασιδιάρη, όπως έμμεσα διευκρίνισε, αλλά έγιναν μόλις ο Α. Κανελλόπουλος αποφάσισε να άρει την απόφαση να ηγηθεί των «Ελλήνων» και να επανενεργοποιήσει το κόμμα του, ΕΑΝ.

«Ήταν ευτύχημα που διαπίστωσα την εντιμότητα του ανδρός και ευχαριστώ πολύ τον κ. Κανελλόπουλο για την έως σήμερα συνεργασία και την ανταλλαγή απόψεων, με συγκλίνουσες, αλλά και αποκλίνουσες εκτιμήσεις», είπε ο κ. Νικολόπουλος.

Ωστόσο όπως ειπε αν και υπήρξε συμφωνία σε πολλά σημεία μεταξύ, σύμπραξη δεν θα υπήρχε, αφού το ενδεχόμενο απορρίφθηκε ομόφωνα από τη διοικούσα Επιτροπή της ΧΡΙΚΕ, η οποία αποφάσισε αυτοτελή κάθοδο στις κάλπες της 21ης Μαΐου.

«Τελικά, η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ήταν άλλη και ήταν μάλιστα ομόφωνη. Θα κατέβουμε αυτόνομοι με έμβλημά μας τη δάδα που η ΝΔ ξέχασε στα υπόγεια…, με ψηφοδέλτια σε ολόκληρη την Ελλάδα, εκφράζοντας την αντισυστημική ψήφο και τη διαμαρτυρία των κεντροδεξιών ψηφοφόρων για την πολιτική σήψη που σοβεί στην Ελλάδα», συμπλήρωσε.

«Πάω γι’ αυτούς που δεν θέλουν να ψηφίσουν Μητσοτάκη» είπε ακόμα προσβλέποντας σε εξελίξεις που θα ευνοήσουν έναν «μεγάλο συνασπισμό».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του κόμματος «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες», ο πρώην βουλευτής του Πάνου Καμμένου, Κώστας Κατσίκης, αναλαμβάνει αντιπρόεδρος, ενώ επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, τοποθετήθηκε το πρώην στέλεχος των ΑΝΕΛ, Κυριάκος Τόμπρας.

«Αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική μεθόδευση το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη»

Σε παλιότερη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό  PELOPONNISOS FM 104,1, ο κ. Νικολόπουλος είχε χαρακτηρίζει «αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική μεθόδευση» το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη.

«Είναι αδιανόητο και πρωτόγνωρο για την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και τον ελεύθερο κόσμο, μια κυβέρνηση να αποκλείει κόμματα και να απαγορεύεται σε πολίτες να ψηφίζουν αυτό που επιλέγουν. Εν προκειμένω, εάν πράγματι αποκλειστούν οι »Έλληνες» ή και το ΕΑΝ, τότε η κυβέρνηση και όσα κόμματα συνεργάστηκαν μαζί της για τον σκοπό αυτό θα γίνουν δολοφόνοι της δημοκρατίας και όχι υπερασπιστές της», είχε πει χαρακτηριστικά.

«Είναι ανήθικο, για την καρέκλα τους, για την κονόμα τους, για τη διατήρηση του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, να απεργάζονται τέτοιες αντιδημοκρατικές μεθόδους. Με μία λέξη, είναι ανήθικο να αποκλείουν χιλιάδες πολιτών να εκφραστούν ελεύθερα, πάνω στην απέλπιδα προσπάθειά τους να διασώσουν την αυτοδυναμία τους, που, όπως φαίνεται, δυστυχώς γι’ αυτούς, δεν εξασφαλίζεται με κανένα εκλογικό σενάριο», είχε πει -μεταξύ άλλων- ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος.

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024