Εισβολή χρυσαυγιτών στην Καλαμαριά: Να συλληφθούν οι δράστες της επίθεσης, να καταδικάσει η Νέα Δημοκρατία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Έντονες αντιδράσεις υπάρχουν μετά την επίθεση χρυσαυγιτών σε έκθεση καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία.
Ανακοίνωση καταδίκης για την επίθεση χρυσαυγιτών σε έκθεση καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία στην Καλαμαριά εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «βάρβαρη εισβολή των κουκουλοφόρων χρυσαυγιτών σε έναν χώρο πολιτισμού».
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τις αστυνομικές αρχές να συλλάβουν άμεσα τους δράστες της επίθεσης και να τους οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Ομάδα κουκουλοφόρων χρυσαυγιτών εισέβαλε χθες στο Remezzo στην Καλαμαριά, όπου φιλοξενείται έκθεση του Σερκέι Αντρεγιέφσκι, εικαστικού καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που υπενθυμίζουμε ότι έχει καταδικαστεί ως τέτοια από την Ελληνική Δικαιοσύνη, εισήλθαν με απειλητικές διαθέσεις και ανάγκασαν τον έντρομο καλλιτέχνη να κατεβάσει τα έργα του».
«Να πάρει θέση η ΝΔ»
«Περιμένουμε, επίσης από την κυβέρνηση και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, να πάρει θέση και να καταδικάσει έμπρακτα τους πραγματικούς εχθρούς της Δημοκρατίας», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.
Το ρεπορτάζ του MEGA για την επίθεση στην Καλαμαριά
- Σομαλιλάνδη: Δεν σκοπεύει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της, λέει ο Τραμπ
- Βόρεια Κορέα: Σφυρηλατήθηκαν «δεσμοί αίματος» με τη Ρωσία, λέει ο Κιμ σε ευχετήριο μήνυμά του στον Πούτιν
- Νιγηρία: Με πυραύλους από drones MQ-9 Reaper οι επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών
- Σομαλιλάνδη: «Επικίνδυνο προηγούμενο» η αναγνώρισή της από το Ισραήλ, προειδοποιεί η Αφρικανική Ενωση
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι εμπλέκει και τη Λευκορωσία στον πόλεμο με τη Ρωσία
- The Cure: Πέθανε ο Πέρι Μπαμόντε κιθαρίστας και κιμπορντίστας του συγκροτήματος