Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ
Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 00.01 τα ξημερώματα της Δευτέρας 1η Μαΐου και θα λήξει στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ιδίας ημέρας.
«Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν και πολλές φορές έδωσαν και τη ζωή τους για τα δικαιώματα των ναυτεργατών, αλλά και όλων των εργαζομένων της γης», τονίζει σε μήνυμά του με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς τη Δευτέρα 1η Μαΐου ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Μανώλης Τσικαλάκης.
Επισημαίνει ότι το ναυτεργατικό δυναμικό αγωνίζεται καθημερινά για τα προβλήματα των συναδέλφων, υπερασπίζοντας τη διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την κατάργηση των νόμων για τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις των πλοίων και τη στελέχωσή τους, με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
Ο κ. Τσικαλάκης αναφέρει ότι η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά σκιάζεταιιδιαίτερα από τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία με τα χιλιάδες αθώα θύματα, αλλά και με τον εμφύλιο που μαίνεται στο Σουδάν τις τελευταίες μέρες, τους ξεριζωμένους συνανθρώπους μας αλλά και τις υπόλοιπες πολεμικές συρράξεις σε διάφορα σημεία του πλανήτη.
24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων
Σημειώνεται ότι τα ναυτεργατικά σωματεία με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς έχουν εξαγγείλει για τη Δευτέρα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 00.01 τα ξημερώματα της Δευτέρας 1η Μαΐου και θα λήξει στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ιδίας ημέρας.
Ναυτεργατικά σωματεία θα συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις στον Πειραιά στις 11:00 το πρωί, ενώ ομάδες ομάδες περιφρούρησης των ναυτικών θα υπάρχουν στα λιμάνια της Αττικής και στα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας.
- Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων μετά το Πάσχα στα σούπερ μάρκετ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Πλοίο διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ παρά τον ναυτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ – «Προκαταρκτικές συνομιλίες» Λιβάνου και Ισραήλ
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442