Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σουηδία: Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της θέλει να μιμηθεί τη Δανία στο μεταναστευτικό

Σουηδία: Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της θέλει να μιμηθεί τη Δανία στο μεταναστευτικό

Η Δανία βρίσκεται 10 ως 15 χρόνια μπροστά στην εφαρμογή αυστηρής πολιτικής για τη μετανάστευση, κρίνει ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Σουηδίας και σκοπεύει να τη μιμηθεί.

Η κυβέρνηση της Σουηδίας έχει σκοπό να μιμηθεί το παράδειγμα της Δανίας και να εφαρμόσει πολύ πιο αυστηρή πολιτική όσον αφορά τη μετανάστευση, δήλωσε χθες Τρίτη ο συντηρητικός πρωθυπουργός της χώρας Ουλφ Κρίστερσον, που ανέλαβε την εξουσία τον Οκτώβριο (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters).

Βρίσκεται μπροστά

Η Δανία βρίσκεται 10 ως 15 χρόνια μπροστά από τη Σουηδία ως προς το ζήτημα αυτό, έκρινε ο κ. Κρίστερσον κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κοπεγχάγη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ritzau.

Η ομόλογός του Μέτε Φρέντεριξεν και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της εφαρμόζουν εξαιρετικά αυστηρή πολιτική ως προς το ζήτημα της μετανάστευσης επί 20 χρόνια.

Η πρωθυπουργός της Δανίας δήλωσε ικανοποιημένη διότι η πολιτική της εμπνέει άλλες χώρες.

Να απελαύνονται

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν τρόπους για ν’ απελαύνονται πρόσφυγες οι αιτήσεις των οποίων για να τους χορηγηθεί άσυλο απορρίπτονται και για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, σύμφωνα με τις υπηρεσίες τους.

Περίπου 18.700 άνθρωποι υπέβαλαν αιτήσεις για τους χορηγηθεί άσυλο πέρυσι στη Σουηδία και περίπου 4.600 στη Δανία, σύμφωνα με επίσημα δεδομένα, μετέδωσε το Ritzau.

Νέοι κανόνες

Οι νομοθέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης έδωσαν την περασμένη εβδομάδα το «πράσινο φως» σε προτάσεις για τη μεταρρύθμιση των πολιτικών για τη μετανάστευση και το άσυλο.

Το μέτρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εγκρίνει νέους κανόνες που επιδιώκουν να επιταχύνουν την επιστροφή των μεταναστών που εισήλθαν στην Ευρώπη παράνομα και να εμποδίσουν αυτούς τους μετανάστες να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες εντός της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024