Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πορτογάλος ο εκτελεστής του επιχειρηματία στην Αλβανία - «Βεντέτα» το κίνητρο

Πορτογάλος ο εκτελεστής του επιχειρηματία στην Αλβανία – «Βεντέτα» το κίνητρο

Ανακοινώσεις έκανε η αστυνομία σχετικά με τη δολοφονία που σόκαρε την Αλβανία.

Στην εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας του επιχειρηματία και υποψηφίου με το PSD (Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας) Ardian Nikulaj, στην πόλη Σενγκίν στην Αλβανία, προχώρησε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία πίσω από τη δολοφονία βρίσκεται δομημένη εγκληματική ομάδα, εκτελεστής είναι ένας Πορτογάλος. Την εκτέλεση φέρεται πως χρηματοδότησε και έδωσε την εντολή ένας Αλβανός, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται και τέσσερις Βρετανοί.

Ο επικεφαλής της κρατικής αστυνομίας, Muhamet Rrumbullaku, έδωσε την Τετάρτη λεπτομέρειες σε συνέντευξη Τύπου. Ο δολοφόνος είναι Πορτογάλος πολίτης, ενώ το κίνητρο του περιστατικού φέρεται να είναι «βεντέτα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπόθεση έχει να κάνει με δομημένη εγκληματική ομάδα με αλλοδαπούς υπηκόους που εισήλθαν στην Αλβανία για να διαπράξουν φόνο.

Όπως αναφέρει το  himara.gr, ο 27χρονος Πορτογάλος, Ρούμπεν Σαραΐβα κατηγορείται για τη δολοφονία του επιχειρηματία Ardian Nikulaj στις 19 Απριλίου στο μπαρ του στο Σενγκίν.

Ο Έντμοντ Χατζία θεωρείται ως «εγκέφαλος» της δολοφονίας του επιχειρηματία, καθώς κατηγορείται ότι διέταξε και χρηματοδότησε την όλη επιχείρηση δολοφονίας.

Επίσης οι Βρετανοί πολίτες Χάρι Σίμσον, Τόμας Μίθαν, Στίβεν Χαντ και Χάριετ Μπρίτζμαν κατηγορούνται πως βοήθησαν στη διάπραξη του φόνου. O Χατζία είναι συγγενής της οικογένειας Lekstakaj με την οποία ο Nikulaj είχε «βεντέτα».

Στο βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε από το μπαρ-εστιατόριο, ιδιοκτησίας του θύματος, διακρίνεται ο επιχειρηματίας, ενώ καθόταν σε ένα τραπέζια αμέριμνος όταν μπήκε ξαφνικά μέσα ένας άνδρας που ήταν ντυμένος σαν υπάλληλος εταιρείας μεταφορών και τον εκτέλεσε με επτά σφαίρες σε λιγότερο από 13 δευτερόλεπτα.

Κατά τον έλεγχο της σκηνής του συμβάντος, όπου ο Nikulaj πυροβολήθηκε και κατέληξε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Φυσίγγιο πυροβόλου όπλου διαμ. χλστ.

• Βλήμα μοντέλου 54, διαμ. 7,62 διαμ. χλστ.

• Μία επιστολή

• Κινητό τηλέφωνο «iPhone»

Από τις διαδικαστικές ενέργειες που έγιναν για το συμβάν αυτό, προέκυψαν αδιαμφισβήτητα στοιχεία που ανήκουν στους δράστες του σοβαρού αυτού εγκλήματος.

Αναφορικά με τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τη διάπραξη της δολοφονίας από τους δράστες, έχει τεκμηριωθεί η χρήση τους από τους ύποπτους.

Πώς ξεκίνησε η βεντέτα

Η ιστορία των συγκρούσεων μεταξύ των Nikulaj και Lekstakaj ξεκινάει από το 1996, σε ένα βενζινάδικο στην έξοδο της πόλης Lezhë για 10 χιλιάδες παλιά λεκ.

Ο αδερφός του Ardian Nikulaj μαζί με ένα άλλο άτομο ήταν πωλητές στο εν λόγω πρατήριο και ένα από τα μέλη της οικογένειας Lekstakaj έβαζε βενζίνη το αυτοκίνητο. Μετά την προμήθεια καυσίμων, οι πωλητές μάλωσαν με τον οδηγό υποστηρίζοντας ότι δεν είχε καταβάλει 10.000 παλιά λεκ για την προμήθεια καυσίμων.

Μετά τη λογομαχία, ο οδηγός του οχήματος αποχώρησε, επιστρέφοντας οπλισμένος λίγα λεπτά αργότερα και πυροβόλησε εναντίον δύο υπαλλήλων, αφήνοντάς πίσω του δύο νεκρούς, μεταξύ των οποίων και τον αδελφό του Ardian Nikulaj.

Έτσι ξεκίνησε η ιστορία της αιματοχυσίας, όπου λίγους μήνες αργότερα σκοτώθηκαν ο Gëzim Lekstakaj και ο Laurent Gjetja, που ήταν ανιψιός της οικογένειας. Ενώ το 1999 ο Gjovalin Lekstakaj σκοτώθηκε και ο Pjeter Lekstakaj τραυματίστηκε σοβαρά.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024