Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Oλυμπιακός – Γιαντράν Σπλιτ 10-7: Παραμένουν «ζωντανοί» στο… κυνήγι της δεύτερης θέσης οι ερυθρόλευκοι

Oλυμπιακός – Γιαντράν Σπλιτ 10-7: Παραμένουν «ζωντανοί» στο… κυνήγι της δεύτερης θέσης οι ερυθρόλευκοι

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση ο Ολυμπιακός επικράτησε εντός έδρας με 10-7 της Γιαντράν Σπλιτ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του LEN Champions Leauge και πλησίασε ακόμη πιο πολύ την δεύτερη θέση του πρώτου γκρουπ.

Πιάνοντας υψηλά στάνταρ απόδοσης ο Ολυμπιακός νίκησε στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά τη Γιάντραν Σπλιτ με 10-7, σε αναμέτρηση για τη 12η αγωνιστική του Champions League ανδρών στην υδατοσφαίριση.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τους τρεις βαθμούς που τους ήταν απαραίτητοι, προκειμένου να διατηρήσουν ελπίδες για την κατάληψη της δεύτερης θέσης στον Α΄ όμιλο, ενώ παράλληλα έκαναν και ένα… δώρο στη Βουλιαγμένη, η οποία μετά την ήττα των Κροατών είναι με το… ενάμισι πόδι στο final-8 του Βελιγραδίου.

Οι παίκτες του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς δυσκολεύτηκαν αρχικά να επιβάλουν το ρυθμό τους και να πάρουν προβάδισμα, καθώς στην πρώτη περίοδο έχασαν ένα πέναλτι με τον Παπαναστασίου, ενώ ο Κροάτης τερματοφύλακας Μάτε Ανιτς έκανε κάποιες εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Με δύο γκολ του Βάμος και ένα του Φουντούλη, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 3-2 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου, αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική. Η «ερυθρόλευκη» άμυνα βελτιώθηκε, ο Μάρκο Μπίγιατς «κατέβασε ρολά» (απέκρουσε και πέναλτι του Σέτκα) και με τρία αναπάντητα γκολ οι πρωταθλητές Ελλάδας ξέφυγαν 6-2, λίγο μετά τα μέσα της δεύτερης περιόδου.

Ο Μπούκιτς διέκοψε την εννιάλεπτη «αφλογιστία» της Γιάντραν λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου και ο ίδιος παίκτης έκλεψε τη μπάλα και μείωσε σε 6-4 στην πρώτη επίθεση του τρίτου οκταλέπτου. Ο Ολυμπιακός έδειχνε να έχει χάσει το ρυθμό του στην επίθεση, έκανε αρκετά λάθη, αλλά η αποτελεσματική άμυνα, ιδίως στον παίκτη λιγότερο, του επέτρεψε να διατηρήσει ένα προβάδισμα 2-3 τερμάτων.

Το τέταρτο προσωπικό γκολ του Μάρτον Βάμος, περίπου τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη, διαμόρφωσε το 9-6, για να ακολουθήσει αυστηρό πέναλτι σε βάρος του Μπούσλιε (ο οποίος μάλιστα αποβλήθηκε με αντικατάσταση λόγω έντονης διαμαρτυρίας), με το οποίο ο Μάρινιτς-Κράγκιτς μείωσε εκ νέου.

Οι γηπεδούχοι έχασαν επίθεση με δύο παίκτες παραπάνω, όμως η Γιάντραν δεν κατάφερε να πλησιάσει σε απόσταση βολής και ο Φουντούλης «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του, εκμεταλλευόμενος την οριστική αποβολή του Μπούριτς για διαμαρτυρία.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-1, 2-3, 2-1

Διαιτητές: Σβαρτς (Ισραήλ), Σοπ (Γερμανία)
Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): 
Μπίγιατς, Γκίλλας 1, Βάμος 4, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς, Δήμου, Παπαναστασίου, Ζερδεβάς
ΓΙΑΝΤΡΑΝ ΣΠΛΙΤ (Γιούρε Μαρέλια): Μάρτσελιτς, Μπούριτς, Μάρινιτς-Κράγκιτς 3, Τσάγκαλ, Μπούτιτς, Πεϊκοβιτς 1, Μπούκιτς 3, Ζόβιτς, Τομάσοβιτς, Ντόμπουντ, Σέτκα, Ντούζεβιτς, Ανιτς

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024