Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Ανδρουλάκης: Δίκτυο επαφών με βαριά ονόματα του εξωτερικού

Νίκος Ανδρουλάκης: Δίκτυο επαφών με βαριά ονόματα του εξωτερικού

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αξιοποιεί τις σχέσεις που ανέπτυξε τόσα χρόνια στις Βρυξέλλες, με στόχο η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ να περάσει και από το εξωτερικό.

Η παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για σχεδόν δύο ολοκληρωμένες θητείες έχει επιτρέψει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να αποκτήσει ένα δίκτυο επαφών σε ευρωπαϊκό επίπεδο – ειδικά στις χώρες που υπάρχουν ισχυρά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, με επιδραστικές αντιπροσωπείες στις Βρυξέλλες μέσω του PES και της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Η καλή σχέση με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, επιβεβαιώθηκε και στο ταξίδι του Ανδρουλάκη στην Λισαβόνα, με στόχο να συζητήσει τις «βέλτιστες πρακτικές» για την κοινωνική στέγαση, πάνω στις οποίες βασίστηκε και η πασοκική πρόταση.

Η φιλία που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον Ανδρουλάκη και την επικεφαλής της ευρωομάδας S&D, Ιράτσε Γκαρθία Πέρες, ανοίγει έναν σταθερό δίαυλο επικοινωνίας και με τους ισπανούς σοσιαλδημοκράτες του Πέδρο Σάντσεθ – παρότι οι σχέσεις τους δεν ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς από την αρχή της θητείας του ο Ανδρουλάκης επιμένει σε ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

Αναθέρμανση σχέσεων με SPD

Οι πασοκικές σχέσεις που έχουν αναθερμανθεί με την ανάληψη της ηγεσίας από τον Ανδρουλάκη είναι αυτές με το γερμανικό SPD – καθώς κλιμάκια των δύο κομμάτων συναντιούνται συχνά για διμερείς επαφές.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος και η Ελένη Χρονοπούλου ταξίδεψαν στο Βερολίνο ακριβώς γι’ αυτόν τον σκοπό, ενώ μόλις πριν από λίγες μέρες, όταν ο Αλέξης Τσίπρας συναντούσε τον Ολαφ Σολτς, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη συναντήθηκαν στην Αθήνα με την ομάδα συντονισμού των ψηφιακών μέσων του SPD για σεμινάρια.

Ενδεικτική της επαφής που έχει αναπτυχθεί ήταν και η πρόσφατη επίσκεψη του πρόεδρου του SPD, Λαρς Κλινγκμπάιλ, στην Αθήνα. Επισήμως ο Κλινγκμπάιλ έκανε την επιλογή να συναντηθεί μόνο με τον Νίκο Ανδρουλάκη. «Για μένα ήταν πολύ σημαντικό να στείλω ένα ισχυρό σήμα σήμερα, εδώ από την Αθήνα, ότι είμαστε φίλοι, συνεργαζόμαστε στενά με το ΠΑΣΟΚ και επιθυμούμε ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ», είχε δηλώσει τότε, μεταφέροντας και τις ευχές του γερμανού καγκελάριου για τις ερχόμενες εκλογές.

Εκτός αυτών, ο Νίκος Ανδρουλάκης γνωρίζει προσωπικά την νέα επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος στην Ιταλία, την 37χρονη Ελι Σλάιν, καθώς οι δυο τους συνυπήρξαν στην ίδια ευρωομάδα στο Στρασβούργο από το 2014 έως το 2019. Είχαν μάλιστα την ευκαιρία να τα πουν για πρώτη φορά με τις νέες τους ιδιότητες και στην τελευταία προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024