Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tesla: Ρίχνει τις τιμές - Πλήττει τον ανταγωνισμό

Tesla: Ρίχνει τις τιμές – Πλήττει τον ανταγωνισμό

Πυρά από τους ανταγωνιστές για τον πόλεμο των τιμών που ξεκίνησε το αφεντικό της Tesla

Σε νέα γενναιόδωρη μείωση τιμών, προχώρησε η Tesla του Έλον Μασκ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Tesla χρεώνει τώρα λιγότερα για τη φθηνότερη έκδοση του SUV Model Y, συγκριτικά με το μέσο ποσό που καταβάλλεται για ένα αυτοκίνητο ή φορτηγό στις ΗΠΑ.

Στα 46.990 δολάρια, το βασικό μοντέλο Y κοστίζει τώρα 759 δολάρια λιγότερο από το μέσο ποσό αγοράς ενός οχήματος στις ΗΠΑ. Συγκριτικά με πέρυσι, η μείωση κυμαίνεται περίπου στα 20.000 δολάρια.

Καμία αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει κάνει τόσο θεαματική μείωση τιμής σε όχημα μεγάλου όγκου στη σύγχρονη εποχή του αυτοκινήτου. Το Model Y ήταν το EV με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ πέρυσι και ένα από τα κορυφαία SUV οποιουδήποτε τύπου.

Οι ανταγωνιστές

Ενώ ο Μασκ έχει αρνηθεί ότι η Tesla ξεκινά έναν πόλεμο τιμών, οι ανταγωνιστές του του το βλέπουν διαφορετικά. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford Motor Co. Jim Farley, του οποίου το SUV Mustang Mach-E έχασε σημαντικό μερίδιο από το Model Y το περασμένο τρίμηνο – παρά κάποιες εκπτώσεις – δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι πόλεμοι τιμών «ξεσπούν παντού».

Πράγματι, η Tesla μείωσε τις τιμές πέρα ​​από τα σύνορα της Αμερικής. Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault SA την περασμένη εβδομάδα χαρακτήρισε τις περικοπές της Tesla πρόκληση και είπε ότι εξετάζει τη στρατηγική τιμολόγησης της ως απάντηση. Στην Κίνα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες ακολούθησαν την Tesla με σημαντικές εκπτώσεις.

Ο αναλυτής της Morgan Stanley Adam Jonas είπε την περασμένη εβδομάδα ότι οι περικοπές του Mασκ στις ΗΠΑ είναι τόσο επιθετικές, που μπορεί να οδηγήσουν ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες να επιβραδύνουν τον ιλιγγιώδη ρυθμό των επενδύσεών τους σε ηλεκτρικά οχήματα, αντί να ανταγωνιστούν την Tesla στην τιμή σε μια αβέβαιη οικονομία.

Πηγή: OT 

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024