Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκλειστικό in: Εικόνες & βίντεο από την συγκλονιστική διάσωση των Ελλήνων από το Σουδάν

Αποκλειστικό in: Εικόνες & βίντεο από την συγκλονιστική διάσωση των Ελλήνων από το Σουδάν

Δείτε αποκλειστικές εικόνες και βίντεο που εξασφάλισε το in από τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων από το Σουδάν

Κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από το εμπόλεμο Σουδάν ο Μητροπολίτης Νουβίας Σάββας, ο δεσπότης της ελληνόρθοδοξης εκκλησίας και οι υπόλοιποι έλληνες που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι επί δέκα ημέρες στο κτίριο της Μητρόπολης στο Χαρτούμ, χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα και στο τέλος χωρίς φαγητό.

Οι 12 Έλληνες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Wadi Seidna, 22 χιλιόμετρα βόρεια του Χαρτούμ περιμένοντας το γερμανικό αεροπλάνο που θα τους απομακρύνει από τη χώρα.

Αναμένεται να μεταβούν στο Κάιρο ή στην Ιορδανία και από εκεί να μεταφερθούν στην Ελλάδα. Στο σχεδιασμό για την εκκένωση του κτιρίου της Μητρόπολης συνέβαλε ένα εξέχων πρόσωπο του Σουδάν και φίλος της προέδρου της ελληνικής κοινότητας Σουδάν, Αλεξάνδρας Πατεράκη, ο Sheikh Alamin, τον οποίο οι έλληνες συνάντησαν για να ευχαριστήσουν πριν μεταβούν στο αεροδρόμιο.

Οι Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν από τη Μητρόπολη είχαν βρεθεί εκεί το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, για να συμμετάσχουν στην Αναστάσιμη Ακολουθία, ανυποψίαστοι για όσα θα ακολουθούσαν: Το Σουδάν κυλίστηκε στο χάος, με εμφύλιες συμπλοκές και με μάχες μεταξύ του στρατού και ενόπλων ομάδων να διαδραματίζονται στους δρόμους του Χαρτούμ.

Το κτίριο της Ιεράς Μητρόπολής Νουβίας βρίσκεται στο επίκεντρο των εχθροπραξιών, καθώς γειτνιάζει με  πολλά κυβερνητικά κτίρια, και δέχτηκε πυρά, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

Δείτε αποκλειστικές εικόνες και βίντεο που εξασφάλισε το in από την διάσωση των Ελλήνων από το Σουδάν

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024