Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπουρκίνα Φάσο: Τουλάχιστον 60 νεκροί σε επίθεση ανδρών με «στολές των ενόπλων δυνάμεων»

Μπουρκίνα Φάσο: Τουλάχιστον 60 νεκροί σε επίθεση ανδρών με «στολές των ενόπλων δυνάμεων»

Εκατό άνθρωποι με μοτοσικλέτες και ανοικτά ημιφορτηγά έκαναν έφοδο και εκτέλεσαν δεκάδες άνδρες και νέους σε κοινότητα στη βόρεια Μπουρκίνα Φάσο.

Κάπου εξήντα άνθρωποι σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε κοινότητα στη βόρεια Μπουρκίνα Φάσο από πυρά ανδρών «που φόραγαν στολές των ενόπλων δυνάμεων», γνωστοποίησε χθες Κυριακή το βράδυ ο εισαγγελέας της Ουαϊγκουγιά (βόρεια), ανακοινώνοντας πως διενεργείται έρευνα (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Luc Gnago, επάνω, στρατιώτες της Μπουρκίνα Φάσο σε περιπολία).

«Πήραν διάφορα αγαθά»

Ο εισαγγελέας, ο Λαμίν Καμπορέ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, πως ενημερώθηκε από τη χωροφυλακή της Ουαϊγκουγιά ότι «στο χωριό Καρμά», στην επαρχία Γιατεγκά, κοντά στα σύνορα με το Μαλί, «κάπου εξήντα άνθρωποι σκοτώθηκαν από άνδρες που φόραγαν στολές των ενόπλων δυνάμεών μας».

«Τραυματίες απομακρύνθηκαν και τους προσφέρονται φροντίδες από τις δομές υγείας μας», συνέχισε και πρόσθεσε πως «οι δράστες» της σφαγής «πήραν διάφορα αγαθά».

Ο εισαγγελέας πρόσθεσε πως μπροστά στα γεγονότα αυτά, η «βαρύτητα» των οποίων είναι αναμφίβολη, «έδωσε οδηγίες (…) για να εξιχνιαστεί η υπόθεση και να συλληφθούν αυτοί που ενέχονται».

Απηύθυνε παράλληλα «έκκληση σε όλους όσοι διαθέτουν πληροφορίες» για τα γεγονότα να πάνε να «κάνουν καταγγελίες».

«Φόραγαν στολές του στρατού»

Σύμφωνα με κατοίκους που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, κάπου «εκατό άνθρωποι με μοτοσικλέτες και ανοικτά ημιφορτηγά» έκαναν έφοδο την περασμένη Πέμπτη στο χωριό Καρμά.

Δεκάδες άνδρες και νέοι «εκτελέστηκαν» από τους άνδρες που «φόραγαν στολές του στρατού». Ορισμένοι από τους επιζήσαντες μίλησαν για «ως και 80 νεκρούς».

Η σφαγή διαπράχθηκε μια εβδομάδα μετά τους θανάτους έξι στρατιωτών και 34 βοηθητικών των ενόπλων δυνάμεων σε επίθεση φερόμενων ως τζιχαντιστών κοντά στο χωριό Αορεμά, περίπου 15 χιλιόμετρα από την Ουαϊγκουγιά.

Η Μπουρκίνα Φάσο, ειδικά το βόρειο τμήμα της, βυθίζεται συχνά από το 2015 στο πένθος εξαιτίας των επιθέσεων οργανώσεων που ορκίζονται πίστη είτε στο Ισλαμικό Κράτος, είτε στην Αλ Κάιντα.

Εχουν σκοτωθεί πάνω από 10.000 άνθρωποι, πολίτες και στρατιωτικοί, σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις, ενώ έχουν εκτοπιστεί άλλοι δυόμισι εκατομμύρια πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Αναποφάσιστος ο Λεμπρόν – Οι σκέψεις για το μέλλον του (vid)

Ο Λεμπρόν Τζέιμς μετά την ήττα-αποκλεισμό από τους Νάγκετς εμφανίστηκε αναποφάσιστος για το μέλλον του στους Λέικερς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024