Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποθέωσε τον Ολυμπιακό ο Πέσιτς

Αποθέωσε τον Ολυμπιακό ο Πέσιτς

Ο έμπειρος τεχνικός αποθέωσε την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και της έδωσε τον τίτλο του φαβορί στις αναμετρήσεις με την Φενερμπαχτσέ.

Τις προβλέψεις του για τα play offs της Euroleague έκανε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, με τον έμπειρο τεχνικό να «βλέπει» τον Ολυμπιακό στο Final 4 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Ολυμπιακός έδειξε μεγαλύτερη συνέπεια, έπαιξε στο υψηλότερο επίπεδο και τερμάτισε δίκαια στην πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια, ενώ η Φενερμπαχτσέ το τελευταίο διάστημα έριξε την απόδοσή της και αυτό της κόστισε ακριβά, καθώς ολοκλήρωσε τη regular season στην 8η θέση και έπεσε πάνω στους Πειραιώτες.

«Θα είναι μια σκληρή μάχη σε αυτόν τον προημιτελικό, αλλά ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο έμπειρος τεχνικός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το Ολυμπιακός-Φενέρ: «Η ομάδα του Πειραιά έδειξε τη μεγαλύτερη συνέπεια και έπαιξε στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν ήταν τυχαίο που τερμάτισαν πρώτοι στην κανονική περίοδο.

Εν τω μεταξύ, η Φενέρμπαχτσε δεν παίζει καλά τον τελευταίο καιρό, κάτι που της κόστισε μια θέση στη βαθμολογία, τερματίζοντας στην όγδοη θέση και αναγκάζοντάς τη να παίξει με τον Ολυμπιακό. Έχουν ποιοτικούς παίκτες, αλλά δεν πιστεύω ότι μπορούν να πάνε πιο μακριά από την οκτάδα. Θα είναι μια σκληρή μάχη σε αυτόν τον προημιτελικό, αλλά ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει».

Για το Μπαρτσελόνα-Ζάλγκιρις: «Η Μπαρτσελόνα είναι το απόλυτο φαβορί αλλά η Ζάλγκιρις είναι μια εξαιρετικά ευχάριστη έκπληξη. Σε αντίθεση με την πλειονότητα των άλλων ομάδων της EuroLeague, παίζουν με πλειοψηφία εγχώριων καλαθοσφαιριστών και μόνο με τρεις ή τέσσερις ξένους. Τους συγχαίρω γι’ αυτό και πρέπει να τους σεβαστούμε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Έχουν επίσης το γήπεδο τους στο Κάουνας, το οποίο μπορεί να μην είναι τόσο άγριο όσο το Βελιγράδι, αλλά οι οπαδοί ξέρουν πώς να ενισχύσουν την ομάδα. Η Μπαρτσελόνα, από την άλλη, βελτίωσε τη φόρμα της, σταθεροποίησε το παιχνίδι της και είναι το φαβορί απέναντι στους Λιθουανούς».

Για το Ρεάλ Μαδρίτης-Παρτίζαν: «Η ομάδα της Μαδρίτης είναι γερασμένη, πολλοί παίκτες της πρώτης ομάδας δεν είναι σωματικά ικανοί ή είναι τραυματισμένοι, οπότε διένυσαν μία μέτρια σεζόν.

Αν ήταν σε κορυφαία φόρμα, θα είχαν περισσότερες πιθανότητες απέναντι στους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι φαίνονται ακριβώς όπως πρέπει πριν από τέτοια παιχνίδια. Σε αντίθεση με τη Ρεάλ, οι παίκτες της Παρτίζαν είναι φορμαρισμένοι και γνωρίζουν πολύ καλά τους ρόλους τους. Μπορεί να μην έχουν πλεονέκτημα σε σχέση με τον πρώτης γραμμής αντίπαλο τους αλλά μπορούν να είναι ισάξιοι στις επόμενες αναμετρήσεις.

Από αυτή την άποψη, είναι δύσκολο για τη Ρεάλ Μαδρίτης να κερδίσει τρία παιχνίδια, όπως είναι δύσκολο για την Παρτιζάν να χάσει τον ίδιο αριθμό αγώνων. Στην περίπτωση αυτού του προημιτελικού ζευγαριού, το πλεονέκτημα έδρας του ισπανικού συλλόγου δεν θα είναι καθοριστικό. Οι ασπρόμαυροι έχουν ένα απίστευτο γήπεδο, τη Stark Arena. Πρέπει να κερδίσουν έναν αγώνα εκτός έδρας, στη Μαδρίτη, αφού αυτοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού».

Για το Μονακό-Μακάμπι: «Η Μονακό δεν είναι εκατό τοις εκατό φαβορί, αλλά είναι μια ομάδα που μπορεί να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε. Σε αντίθεση με τους «κίτρινους», είναι μαζί με τον Ολυμπιακό και τη Ζαλγκίρις οι τρεις καλύτερες ομάδες σε αγωνιστική συνέχεια, κάτι που δεν είναι ευκαταφρόνητο ακόμη και σε μία μεγάλη σειρά».

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024