Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Ίσως ενημερωθώ από το TikTok»: Το προφίλ των 16άρηδων που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά

«Ίσως ενημερωθώ από το TikTok»: Το προφίλ των 16άρηδων που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά

Μισό εκατομμύριο νέοι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις κάλπες της 21ης Μαΐου – Μικρό το ενδιαφέρον των 16άρηδων, το TikTok βασικό μέσο ενημέρωσης.ΕΚΛΟΓΕΣ

Για πρώτη φορά καλούνται στις εκλογές της 21ης Μαΐου να ρίξουν την ψήφο τους περίπου 430.000 νέοι ηλικίας από 17 έως και 21 ετών. Ο ένας στους πέντε είναι ακόμα μαθητής ενώ περισσότερα θα είναι τα κορίτσια.

Οι περισσότεροι, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Mega, έχουν μικρό ενδιαφέρον για την πολιτική και θα επηρεαστούν κυρίως από τα social media αλλά και τις παρέες τους και το επαγγελματικό τους μέλλον.

«Δεν το έχω σκεφτεί ακόμα γιατί κοιτάω τις πανελλήνιες» λέει ένας νεαρός. «Θα ψηφίσω ναι, δεν το έχω σκεφτεί, θα πάω έτσι και ότι γίνει» αναφέρει κάποιος άλλος.

«Δεν έχω ιδέα τι θα ψηφίσω» – ««Κάποιος που να ακούει τους νέους»

Οι νέοι ψηφοφόροι, οι γεννημένοι από το 2006 πρόκειται να πάνε για πρώτη φορά στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Οι περισσότεροι θα ψηφίσουν όπως μας λένε με γνώμονα τόσο την εκπαίδευση τους όσο και τον μελλοντικό επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

Η Generation Z επιλέγει να ενημερώνεται από το Facebook, το Ιnstagram και κυρίως το ΤikΤok. Πολλοί πολιτικοί ανεβάζουν πλέον συχνά περιεχόμενο στα προφίλ τους.

«Από το ΤikΤok, από το Instagram μου τα βγάζει τυχαία μερικά post ή βιντεάκια» απαντά ένας νεαρός σε ερώτηση για το πώς ενημερώνεται.

Πολλοί νέοι δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για την πολιτική.

«Δεν με ενδιαφέρει και πολύ. Δηλαδή και που θα ψηφίσω φέτος, δεν έχω ιδέα τι θα ψηφίσω. Ίσως από το for you μου στο ΤikΤok μπορεί να ενημερωθώ και να επηρεαστεί η ψήφος μου από εκεί» λέει μια νεαρή.

«Κάποιος που να ακούει τους νέους και να κατανοεί σε τι θέση βρισκόμαστε. Είναι το μέλλον μας έτσι;» αναφέρει κάποιος νέος.

27 ημέρες από τις εκλογές και με πολλούς νέους να δηλώνουν ακόμα αναποφάσιστοι, το κυνήγι της παρθενικής τους ψήφου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024