Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Βόρεια Εύβοια θα πρασινίσει και πάλι

Η Βόρεια Εύβοια θα πρασινίσει και πάλι

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης, η Βίκος ΑΕ προσφέρει 1.000 ακόμη καρποφόρα δέντρα σε περιοχές του νησιού που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Έχουν περάσει σχεδόν δυο χρόνια από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, και η Βόρεια Εύβοια προσπαθεί ακόμη να ξαναβρεί τον άλλοτε καταπράσινο εαυτό της. Μία διαδικασία που είναι δεδομένο ότι θα διαρκέσει αρκετά χρόνια ακόμη, όμως επιταχύνεται σημαντικά χάρη σε πρωτοβουλίες όπως αυτές της εταιρείας Βίκος, που απέδειξε από την πρώτη στιγμή ότι στέκεται ουσιαστικά στο πλευρό των κατοίκων που παλεύουν για την αναγέννηση του τόπου τους.

Πέρα από την περιβαλλοντική καταστροφή, οι Ευβοιώτες είναι αντιμέτωποι και με μία ακόμη πιο άμεση απειλή: αυτή της διαβίωσής τους, μιας και οι περισσότεροι βιοπορίζονταν από τη φύση και τα δώρα της. Η επιτακτική αυτή ανάγκη δεν πέρασε απαρατήρητη από την εταιρεία Βίκος, η οποία για δεύτερη συνεχή χρονιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης, προσφέρει στην περιοχή και συγκεκριμένα στις τοπικές κοινότητες Κοτσικιάς και Ροβιών 1.000 καρποφόρα δέντρα.

Η δυνατότητα των Ευβοιωτών να βγάζουν και πάλι τα προς το ζην από τα χώματα που τους μεγάλωσαν, έχει κρίσιμη σημασία τόσο για τους ίδιους, όσο και για τον τόπο τους και τη συνέχιση της ιστορίας του. Γεγονός που το γνωρίζουν καλά και οι ίδιοι, όπως φαίνεται από την ενθουσιώδη συμμετοχή τους στις δενδροφυτεύσεις που πραγματοποιεί η εταιρεία σε συνεργασία με τη we4all.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θοδωρής Κέρης, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ροβιών Ευβοίας, «εδώ ξαναχτίζουμε τις ζωές μας από την αρχή, από το μηδέν, γιατί ακολουθούν και οι επόμενες γενιές και η ιστορία του τόπου. Έχουμε υποχρέωση στους νεότερους να είμαστε δυνατοί, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον τόπο μας».

Πάνω από 10.000 δέντρα σε όλη την Ελλάδα

Με σύνθημά της ότι ο πλανήτης είναι «Ο Β-οίκος της Ζωής μας», η Βίκος Α.Ε. πραγματοποιεί δενδροφυτεύσεις σε όλη τη χώρα, ήδη από το 1996, έχοντας φυτεύσει μέχρι σήμερα πάνω από 10.000 δέντρα και έχοντας στηρίξει στην 2η και 3η Πανελλήνια Φύτευση, μία πρωτοβουλία της we4all καταφέρνοντας να φυτευτούν 150.000 δέντρα πανελλαδικά.

Με την τελευταία, μέσα στη διάρκεια των τελευταίων 2 ετών η Βίκος Α.Ε. έχει προσφέρει 1.000 δέντρα στην Ανάβυσσο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης στις 20 Απριλίου 2021, 1.300 δέντρα στο Γαλάτσι, στην 2η Πανελλήνια Εθελοντική Φύτευση, άλλα 1.000 καρποφόρα δέντρα στη Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στις κοινότητες Μονοκαρυάς, Γουβών και Γερακίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 28 Απριλίου του 2022 και 1.000 δέντρα στο Πανόραμα Βούλας, για την 3η Πανελλήνια Εθελοντική Φύτευση στις 5 Νοεμβρίου 2022.

Όπως επεσήμανε η κ. Ειρήνη Κωνσταντοπούλου, Corporate & Technology Marketing Manager της Βίκος Α.Ε., «στη φιλοσοφία της εταιρείας Βίκος, η προστασία και η ευημερία του περιβάλλοντος είναι πολύ σημαντική». Για αυτό και ρίχνει τις δυνάμεις της στην προσπάθεια να κάνει τη Βόρεια Εύβοια να πρασινίσει και πάλι.

Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις της Βίκος Α.Ε. για το περιβάλλον και την κοινωνία εδώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024