Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα βίντεο για τα Τέμπη: Οι αγκαλιές πριν από την τραγωδία και η… απελπισία των μηχανοδηγών

Νέα βίντεο για τα Τέμπη: Οι αγκαλιές πριν από την τραγωδία και η… απελπισία των μηχανοδηγών

Αγκαλιές, γέλια και φιλιά στην αποβάθρα στην Αθήνα πριν την τραγωδία.

Ανατριχίλα προκαλούν τα νέα βίντεο ντοκουμέντα από το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη. Την 28η Φεβρουαρίου, ώρα 19:11 το μοιραίο Intercity είναι στον σταθμό της Αθήνας, από όπου αναχώρησε στις 19:23.

Στα βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Tlive», οικογένειες αποχαιρετούν τα παιδιά τους, ζευγάρια αγκαλιάζονται και παρέες γελούν πριν αποχωριστούν. Οι περισσότεροι από τους επιβάτες ταξιδεύουν με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη αλλά για κάποιους από αυτούς, αυτό θα ήταν το τελευταίο τους ταξίδι.

Λίγα λεπτά μετά τις 23:00 το βράδυ, το τρένο φτάνει στη Λάρισα, όπου μένει για 4 λεπτά. Σε άλλο βίντεο, το πολύνεκρο δυστύχημα έχει ήδη συμβεί και φαίνονται οι μηχανοδηγοί στη Λάρισα απεγνωσμένοι, σκυθρωποί και κάποιοι μιλούν στο τηλέφωνο, προσπαθώντας να καταλάβουν τι έχει συμβεί.

Τέλος, σε τρίτο βίντεο έχει καταγραφεί η στιγμή που οι αστυνομικοί αναζητούν τον μοιραίο σταθμάρχη που έβαλε το Intercity 62 στην ίδια πορεία με την εμπορική αμαξοστοιχία.

«Το πόρισμα δείχνει τη δομική κατάρρευση που λέγαμε και εμείς» λέει ο Κώστας Γενιδούνιας

Για το πόρισμα «καταπέλτη» για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, που παρέδωσε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στο υπουργείο Μεταφορών, μίλησε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών (Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης – ΠΕΠΕ), Κώστας Γενιδούνιας.

Ο πρόεδρος των μηχανοδηγών είπε χαρακτηριστικά: «Το πόρισμα δείχνει τη δομική κατάρρευση που λέγαμε και εμείς. Υπάρχουν σαφείς αναφορές για το ότι δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση στη Λάρισα, υπάρχει ακριβής καταγραφή του τι έβλεπε ο πίνακας χειρισμού, που δεν ήταν 15 χιλιόμετρα αλλά 1.700 μ. Υπάρχει καταγραφή πως δεν λειτουργούσε ούτε ο πίνακας χειρισμού, υπήρχε η χειροκίνητη τροχιά. Μπορούσε να γίνει αυτόματη χάραξη προς Θεσσαλονίκη.

Η εμπειρία μας εμάς είναι πως μετά τα 5 χιλιόμετρα δεν ακούει η Λάρισα τα τρένα, χάνεται η επικοινωνία. Στο 62ο με 69ο χιλιόμετρο δεν υπάρχουν επικοινωνίες. Κάναμε εμείς δραστικές παρεμβάσεις τον τελευταίο μήνα με αποτέλεσμα, αλλά χρειαζόμαστε έναν αναμεταδότη και ψάχνουμε ανταλλακτικά εδώ και ένα μήνα. Έχει μπει ένας εργαζόμενος συνάδελφος που εάν χρειαστεί κατεβαίνει και πηγαίνει 3 χιλιόμετρα με τα πόδια για να ειδοποιήσει αν υπάρχει βλάβη».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024