Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαγεία στον Σηκουάνα

Μαγεία στον Σηκουάνα

Οι Γάλλοι ρίχνουν φως στο παρασκήνιο της προετοιμασίας για τη μοναδική τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

«Καλώς ήρθατε στο πλοίο!». Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού υπόσχονται πως η τελετή έναρξης που είναι προγραμματισμένη σε 459 ημέρες από σήμερα δεν θα έχει προηγούμενο. Οι Γάλλοι άφησαν ανοιχτή μια χαραμάδα μέσω της ξενάγησης των δημοσιογράφων με το πλοιάριο Clipper στον Σηκουάνα, για να δώσουν τροφή στη φαντασία του κόσμου για όσα θα συμβούν το απόγευμα της 26ης Ιουλίου 2024.

Για πρώτη φορά στα χρονικά των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων η τελετή έναρξης θα φιλοξενηθεί εκτός σταδίου, στον Σηκουάνα. Θα συμμετάσχουν 140 με 160 πλοιάρια τα οποία θα παρελάσουν σε μία απόσταση έξι χιλιομέτρων, από το Austerlitz στο Trocadero και μεταξύ των σημείων που θα περάσει το κονβόι θα είναι η Παναγιά των Παρισίων και το Λούβρο.

Κάποιοι από τους 10.000 συνολικά αθλητές που θα συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού θα έχουν την τύχη να βρεθούν πάνω στα πλοιάρια, ενώ στις όχθες του Σηκουάνα αναμένεται να συρρεύσουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Ο Τιερί Ρεμπούλ, ο άνθρωπος που έχει το γενικό πρόσταγμα για τις τελετές στο Παρίσι 2024, παραμένει Σφίγγα. Δεν θέλει να προδώσει το σενάριο και τις λεπτομέρειες της πρωτότυπης τελετής έναρξης. Προφανώς οι γενικές δοκιμές θα γίνουν σε πιο ήσυχα νερά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Για τους Γάλλους η τελετή έναρξης παραμένει μια μεγάλη πρόκληση και οι διοργανωτές βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην εμπειρία των βαρκάρηδων που μεταφέρουν τουρίστες στον ποταμό όλο τον χρόνο.

Οι συζητήσεις με τις 43 εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον Σηκουάνα και θα συμμετάσχουν στο μεγάλο εγχείρημα με 116 σκάφη από τα συνολικά 140-160 που θα απαιτηθούν, ξεκίνησαν το 2017 και οι σχετικές συμβάσεις υπογράφηκαν μόλις πριν από δύο εβδομάδες. Το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας παραμένει μυστικό, αλλά τα χρήματα που θα λάβουν από το Παρίσι 2024 θα είναι πολύ λιγότερα απ’ όσα θα εισέπρατταν στα τέλη Ιουλίου. Οι βαρκάρηδες θεωρούν υποχρέωσή τους να συμβάλουν σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, την οποία θεωρούν «ιστορικό γεγονός».

Ολοι οι πιλότοι θα εκπαιδευτούν για να μπορέσουν να διατηρήσουν σταθερή την απόσταση μεταξύ των σκαφών και την ταχύτητά τους.

Τα παριζιάνικα σκάφη δεν θα είναι τα μόνα που θα παρελάσουν, αφού αίτηση έχουν υποβάλει και οι κάτοικοι του Στρασβούργου.

Ο ακριβής αριθμός των θεατών που θα παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης στις όχθες του Σηκουάνα αρχικά είχε υπολογιστεί στους 600.000. Σήμερα οι διοργανωτές δείχνουν μια επιφυλακτικότητα ως προς το νούμερο λαμβάνοντας υπόψη τα logistics, τις μεταφορές αλλά και την άνεση των ανθρώπων. Το τελευταίο πράγμα που επιθυμούν είναι να στριμωχτούν, να μην μπορέσουν να παρακολουθήσουν το υπερθέαμα και να φύγουν δυσαρεστημένοι.

Εγινε επίσης γνωστό πως όσοι θα βρεθούν στις πίσω σειρές δεν θα πληρώσουν εισιτήριο, σε αντίθεση με τους περίπου 100.000 που θα καθίσουν κοντά στις όχθες του ποταμού και έχουν ήδη πληρώσει μεταξύ 90 και 2.700 ευρώ.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024