Σουδάν: Αποχώρησε η πρώτη ομάδα Ελλήνων από το Σουδάν – Ανάμεσά τους και οι 2 τραυματίες
Την ανακοίνωση την έκανε το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών
Αποχώρησε η πρώτη ομάδα Ελλήνων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι δύο τραυματίες, από το εμπόλεμο Σουδάν.
Η είδηση έγινε γνωστή μέσω ανακοίνωσης του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.
Όπως αναφέρεται ο απεγκλωβισμός έγινε με τη βοήθεια της Γαλλίας. Οι διασωθέντες βρίσκονται εν πτήσει με προορισμό το Τζιμπουτί, όπου εκεί θα τους υποδεχτούν η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αιθιοπία και ο Επίτιμος Πρόξενος της χώρας μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τουλάχιστον 8 διασωθέντες.
Νωρίτερα, σήμερα, στις 5 το απόγευμα, δύο μεταγωγικά αεροσκάφη (ένα C-130 και ένα C-27J), μαζί με 15 κομάντος της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, για την ασφάλεια των αεροσκαφών, απογειώθηκαν, με προορισμό την Αίγυπτο, για τη διάσωση των Ελλήνων πολιτών.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:
Στο πλαίσιο της συνεχούς παρακολούθησης της κατάστασης στο Σουδάν και συντονισμού ενεργειών για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων από τη χώρα αυτή, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 23 Απριλίου, υπό τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, δύο συσκέψεις της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων, με συμμετοχή της υπηρεσιακής ηγεσίας του ΥΠΕΞ, του Πρέσβη της Ελλάδας στο Κάιρο και του ΓΕΕΘΑ. Η πρώτη έλαβε χώρα το πρωί και η δεύτερη μόλις ολοκληρώθηκε.
Σε συνέχεια και των διαρκών επικοινωνιών του Υπουργού Εξωτερικών για τον ασφαλή απεγκλωβισμό των Ελλήνων πολιτών από το Σουδάν, η πρώτη ομάδα Ελλήνων πολιτών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι δύο τραυματίες, αποχώρησε από το Σουδάν, με τη βοήθεια της Γαλλίας, και βρίσκεται εν πτήσει με προορισμό το Τζιμπουτί. Για το γεγονός αυτό ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Εκεί ευρίσκονται ήδη η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αιθιοπία και ο Επίτιμος Πρόξενος της χώρας μας στο Τζιμπουτί για την υποδοχή των συγκεκριμένων Ελλήνων πολιτών και την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας.
Ο Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τη Γαλλίδα ομόλογό του, Catherine Colonna, καθώς και προς τη Γαλλίδα Υφυπουργό Εξωτερικών, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, για την ουσιαστική βοήθεια της Γαλλίας στην ασφαλή απομάκρυνση των ανωτέρω Ελλήνων από το Σουδάν.
Η διαδικασία και ο συντονισμός με εταίρους στην ΕΕ και συμμάχους για τον απεγκλωβισμό και των υπολοίπων Ελλήνων και των μελών των οικογενειών τους βρίσκονται σε εξέλιξη.
- Η ανατριχιαστική ιστορία του ασύλου Pennhurst που ενέπνευσε τη σειρά Stranger Things
- Αλεξανδρούπολη: Κλειστά σχολεία σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και Σουφλί, λόγω παγετού και χιονοπτώσεων
- Πάτρα: Γυναίκα απειλεί να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας
- Το αρνητικό ρεκόρ 110 χρόνων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (pic)
- Κικίλιας: Ενισχύουμε την επιχειρησιακή συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου στη θαλάσσια ασφάλεια
- Πατάει τις κόκκινες γραμμές των αγροτών η κυβέρνηση – Νέες απειλές Μαρινάκη και τελεσίγραφα για τη σύνθεση των επιτροπών
- Διαδημοτική συνεργασία τριών Δήμων για τον πεζοπορικό τουρισμό
- Εύβοια: Στο νοσοκομείο 37χρονη δασκάλα που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον 22χρονο σύντροφό της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442