Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Προκρίθηκε στον τελικό ο Τσιτσιπάς (2-1)

Προκρίθηκε στον τελικό ο Τσιτσιπάς (2-1)

Ο Ελληνας τενίστας έχασε το δεύτερο σετ από τον Λορένζο Μουσέτι με 7-5, αλλά στο τρίτο… αγρίεψε και με 6-3 έφτασε στο 2-1 (6-4, 7-5, 6-3) και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του τουρνουά που γίνεται στη Βαρκελώνη.

Την πρόκριση στον τελικό του 500άρι τουρνουά που πραγματοποιείται στην Βαρκελώνη πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο συμπατριώτης παίζοντας κατά διάστημα πολύ καλό τένις, επικράτησε του Λορένζο Μουσέτι με 2-1 σετ (6-4, 7-5, 6-3) και πέρασε στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης Κάρλος Αλκαράθ – Ντάνιελ Εβανς.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτό ήταν το πρώτο σετ που έχασε ο Τσιτσιπάς στο τουρνουά της Βαρκελώνης, όπου μέχρι τώρα είχε τρεις νίκες με 2-0 σετ. Ο Ιταλός εκμεταλλεύτηκε κάποια λάθη του Ελληνα τενίστα, όμως, ο Στέφανος μετά το χαμένο σετ… αγρίεψε και έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στο 6-3, που του έδωσε την πρόκριση στον τελικό.

Εκεί θα διεκδικήσει τον πρώτο του τίτλο σε τουρνουά επιπέδου ATP 500, με τον Στέφανο να δείχνει να έχει ξεπεράσει πλέον τον τραυματισμό που είχε υποστεί στον ώμο και να είναι ικανός για το τρόπαιο στη Βαρκελώνη, αλλά και για μεγάλα πράγματα ενόψει των Masters που ακολουθούν σε Μαδρίτη και Ρώμη, αλλά και του Ρολάν Γκαρός (σ.σ τέλη Μαΐου).

Στο σημερινό παιχνίδι ο Μουσέτι έκανε πρώτος μπρέικ και προηγήθηκε στο πρώτο σετ με 2-1, αλλά ο Στέφανος απάντησε αμέσως και ισοφάρισε σε 2-2. Ο Ιταλός έκανε μπρέικ και στο 7ο game (4-3), αλλά και πάλι ο συμπατριώτης μας το πήρε πίσω (4-4). Στο 10ο game μάλιστα ο Ελληνας τενίστας «έσπασε» το σερβίς του Λορένζο για τρίτη φορά στο σετ και με 6-4 έκανε το 1-0 και μαζί το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Στο δεύτερο σετ ο Μουσέτι προηγήθηκε με 3-1, αλλά ο Στέφανος επέστρεψε και ισοφάρισε σε 3-3. Στη συνέχεια οι δύο τενίστες πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το 5-5, όταν ο Ιταλός έκανε νέο μπρέικ για το 6-5. Ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να απαντήσει και να πάρει πίσω το μπρέικ, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Λορένζο σέρβιρε καλά και με 7-5 έστειλε το παιχνίδι σε τρίτο σετ. Εκεί ο Στέφανος… αγρίεψε και με δύο μπρέικ έφτασε γρήγορα στο 4-0. Ο Ιταλός πήρε το ένα πίσω και σερβίροντας καλά μείωσε σε 4-2, αλλά ο Ελληνας τενίστας παρέμεινε ψύχραιμος και 6-3 έφτασε στη νίκη – πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024