Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για το έγκλημα - Τη σκότωσε στην Πιερία και τη μετέφερε στη Χαλκηδόνα

Μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για το έγκλημα – Τη σκότωσε στην Πιερία και τη μετέφερε στη Χαλκηδόνα

Διένυσε πάνω από 60 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο, έχοντας δίπλα του τη δολοφονημένη μητέρα του.

Σοκ προκαλούν νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση μητροκτονίας στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, ο 34χρονος φέρεται να δολοφόνησε την μητέρα του στον Κορινό Πιερίας και μετέφερε τη σορό της στη Χαλκηδόνα, όπου και το παράτησε μέσα στο αυτοκίνητο.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε στο εγκαταλελειμμένο όχημα στη θέση του συνοδηγού κοντά στα κοιμητήρια της Χαλκηδόνας.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί ανατριχίλα, αν σκεφτεί κανείς ότι ο μητροκτόνος οδηγούσε με τη σορό της δολοφονημένης γυναίκας στο αυτοκίνητο για περίπου μία ώρα.

Τα ίχνη του μετά από την αποτρόπαια πράξη εξαφανίστηκαν, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας του.

Ωστόσο σχεδόν 20 μέρες μετά, εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς στην περιοχή της Τούμπας.

Η δολοφονία και τα σενάρια για αυτοκτονία

Η σορός της γυναίκας εντοπίστηκε τις 4 Απριλίου, μέσα σε ένα όχημα κοντά στα κοιμητήρια της Χαλκηδόνας.

Ο 34χρονος πυροβόλησε τη μητέρα του στο κεφάλι με κυνηγετική καραμπίνα και την άφησε νεκρή μέσα σε ένα λευκό αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει λίγες μέρες νωρίτερα.

Ο ιατροδικαστής έχει προσδιορίσει την ώρα θανάτου της μητέρας του, από τις 21.00 μέχρι τις 23.00 δύο μέρες πριν.

Ο 34χρονος την πυροβόλησε εξ επαφής με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο να νομίζουν ότι η άτυχη γυναίκα είχε αποκεφαλιστεί.

Τα ίχνη του 34χρονου είχαν χαθεί μετά την δολοφονία, με αποτέλεσμα να ακούγεται έντονα το σενάριο της αυτοκτονίας.

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης θεωρούσαν ότι ο δράστης της δολοφονίας της 71χρονης μπορεί να είχε προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα λόγω του ιδιόχειρου σημειώματος που είχε αφήσει.

Στο σημείωμα αυτό ζητούσε συγγνώμη από όλους και από τον Θεό για ό,τι έκανε, ενώ στην τελευταία γραμμή του σημειώματος τόνιζε «να με θυμάστε με τον καλό τρόπο».

Συγγενής του τον έχει χαρακτηρίσει ως: «Πάρα πολύ καλό και πάρα πολύ ήσυχο. Ήταν λιγομίλητος και δεν είχε μπλεξίματα με κανέναν».

«Η μητέρα είχε χρόνια προβλήματα. Το μεγάλωνε μόνη της το παιδί. Ο πατέρας είχε ένα τροχαίο και έφυγε από τη ζωή πριν από περίπου δέκα χρόνια. Έχουμε στεναχωρηθεί όλοι μας», πρόσθεσε.

Η ανεργία και τα 60.000 ευρώ

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται ως πιθανό κίνητρο για τη δολοφονία, είναι μια αποζημίωση που έλαβε πρόσφατα η οικογένεια, έπειτα από το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα τον πατέρα.

Η αποζημίωση που έλαβε η οικογένεια μετά το θανατηφόρο τροχαίο του πατέρα εκτιμάται πως ίσως όπλισε το χέρι του μητροκτόνου. Μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη, η οικογένεια έλαβε πρόσφατα αποζημίωση ύψους 60.000 ευρώ.

Ο 34χρονος απολύθηκε πρόσφατα και έμεινε άνεργος για κάποιο διάστημα. Στη συνέχεια, βρήκε δουλειά στα γειτονικά Κουφάλια, αλλά παρέμεινε ερμητικά κλειστός στον εαυτό του. Είχε ελάχιστους φίλους.

Ίσως το μοιραίο βράδυ, διαφώνησε με τη μητέρα του για τα χρήματα της αποζημίωσης και γι’ αυτό την πυροβόλησε με την καραμπίνα στο κεφάλι.

Το σενάριο αυτό ενισχύεται και από μαρτυρίες συγγενών της οικογενείας που αποκάλυψαν πως «ο γιος ήταν άνεργος και άλλον δε θα πρέπει να του είχε δώσει χρήματα και της το έκανε αυτό. Προσπαθούσε 17 χρόνια να κάνει παιδί και που το έκανε τι έγινε στο φινάλε».

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024