Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άλεκ Μπάλντουιν: Επέστρεψε στα γυρίσματα του «Rust» μετά την απόσυρση των κατηγοριών

Άλεκ Μπάλντουιν: Επέστρεψε στα γυρίσματα του «Rust» μετά την απόσυρση των κατηγοριών

Τα στιγμιότυπα από το πλατό, που τον δείχνουν να κρατά την καραμπίνα ανάποδα.

Το ημερολόγιο έγραφε 21 Οκτωβρίου 2021, όταν η Χαλίνα Χάτσινς τραυματίστηκε θανάσιμα στα γυρίσματα του «Rust» από το όπλο που κρατούσε ο Άλεκ Μπάλντουιν.

Σε βάρος του 65χρονου ηθοποιού ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ωστόσο, μόλις την Πέμπτη 20 Απριλίου απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες για τον θάνατο της κινηματογραφίστριας.

Σχεδόν 18 μήνες μετά την τραγωδία, ο Μπάλντουιν επέστρεψε στα γυρίσματα της ταινίας και οι φωτογραφίες από το πλατό έκαναν αμέσως τον γύρο του διαδικτύου.

Σε αυτές, ο ηθοποιός διακρίνεται να κρατά ανάποδα την καραμπίνα – σκηνικό αντικείμενο (prop), που πρέπει να χρησιμοποιηθεί για της ανάγκες του φιλμ.

Πέντε αστικές υποθέσεις σε εξέλιξη κατά του Μπάλντουιν

Την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023 αποσύρθηκαν όλες οι ποινικές κατηγορίες εναντίον του Άλεκ Μπάλντουιν για τον θανατηφόρο πυροβολισμό της Χαλίνα Χάτσινς, στα γυρίσματα της ταινίας «Rust».

Οι εισαγγελείς στη Σάντα Φε είχαν προχωρήσει στην απαγγελία δύο κατηγοριών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε βάρος του σταρ του Χόλιγουντ, σύμφωνα με το BBC.

Σύμφωνα με το Sky News, υπάρχουν ακόμη τουλάχιστον πέντε αστικές υποθέσεις σε εξέλιξη κατά του Μπάλντουιν και των παραγωγών του «Rust».

«Είμαστε ευχαριστημένοι με την απόφαση και ενθαρρύνουμε μια σωστή έρευνα για τα γεγονότα και τις συνθήκες αυτού του τραγικού δυστυχήματος», δήλωσαν οι δικηγόροι του ηθοποιού.

Οι εισαγγελείς είχαν κατηγορήσει τον κ. Μπάλντουιν ότι επέδειξε «απερίσκεπτη» αδιαφορία για την ασφάλεια των συναδέλφων του.

«Ο Μπάλντουιν δεν είχε κανένα λόγο να πιστεύει ότι υπήρχε μια σφαίρα στο όπλο ή οπουδήποτε στο πλατό της ταινίας», είπε ο δικηγόρος του. «Βασίστηκε στους επαγγελματίες με τους οποίους δούλευε, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι το όπλο είχε άσφαιρα».

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες κατά της οπλοποιού που γέμισε το όπλο του Μπάλντγουιν. Η υπόθεση εναντίον της αναμένεται να προχωρήσει.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η Χάτσινς πυροβολήθηκε θανάσιμα τον Οκτώβριο του 2021 κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας στο ράντσο Bonanza Creek στο Νέο Μεξικό.

Ο Mπάλντουιν έκανε πρόβα με ένα πιστόλι για μια σκηνή που διαδραματιζόταν μέσα σε μια εκκλησία, όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε, σκοτώνοντας την και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη, Τζοέλ Σοόυζα.

Yπενθυμίζεται ότι σε έκθεση του FBI, αναφέρεται ότι ο δημοφιλής ηθοποιός ήταν εκείνος που πάτησε τη σκανδάλη στο γεμάτο με αληθινές σφαίρες όπλο. Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News έδωσε στη δημοσιότητα την ιατροδικαστική έκθεση του FBI.

Σε αυτή, μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι το μοιραίο όπλο «δεν θα μπορούσε να πυροδοτηθεί αν κάποιος δεν τραβούσε τη σκανδάλη». Επίσης, σημειώνεται ότι εξετάστηκαν διάφορα σενάρια και δοκιμές τυχαίας εκπυρσοκρότησης ενός περιστρόφου .45 Colt caliber F.lli Pietta.

«Το FBI εξέτασε όλες τις πτυχές του δυστυχήματος και τονίζει πως, σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο είδος όπλου δεν πρόκειται να απελευθερώσει σφαίρα αν τυχαία κάποιος πειράζει τον «κόκορά» του, ακόμα και αν δεν λειτουργεί σωστά. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει απαραίτητα πως ο ηθοποιός μπορεί να έχει μπλεξίματα, διότι ο θάνατος της Χαλίνα Χάτσινς θεωρείται ατύχημα από τις Αρχές», ανέφερε το ABC.

Τον Μάρτιο του 2023, ο βοηθός σκηνοθέτη Ντέιβ Χαλς καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή, κατόπιν συμφωνίας με τις εισαγγελικές αρχές.  Ήταν η πρώτη καταδίκη για την υπόθεση.

Ο Ντέιβ Χαλς παραδέχθηκε πως επέδειξε «αμέλεια» αφού δεν έλεγξε τις σφαίρες του όπλου για να επιβεβαιώσει ότι δεν ήταν αληθινές και έδωσε στον Μπάλντουιν το όπλο, διαβεβαιώνοντάς τον ότι ήταν «κρύο», δηλαδή «ασφαλές» στην αργκό του Χόλυγουντ.

Sports in

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024