Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σλούκας, Λαρεντζάκης, «Παπ» και… Μπλακ: Αυτό είναι το πλάνο των ανανεώσεων

Σλούκας, Λαρεντζάκης, «Παπ» και… Μπλακ: Αυτό είναι το πλάνο των ανανεώσεων

Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον βασικό του κορμό και τη νέα σεζόν και έχει έτοιμο το πλάνο για τα νέα συμβόλαια στους Έλληνες, αλλά πιθανότατα και στον Ταρίκ Μπλακ.

Ο Ολυμπιακός έχει το μυαλό του στις αναμετρήσεις με τον Άρη για τον πρώτο γύρο των play off της Basket League, με στόχο να «καθαρίσει» με την πρόκριση και εν συνεχεία να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις σπουδαίες μάχες κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, με φόντο το Final Four της Euroleague.

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν άνετα στο πρώτο παιχνίδι με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και έδειξαν και σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει των αναμετρήσεων με τους Τούρκους. Ο μεγάλος στόχος του Γιώργου Μπαρτζώκα και των παικτών του είναι να βρεθούν στο Κάουνας και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να περάσουν το εμπόδιο της Φενέρ.

Από εκεί και πέρα, η φανταστική σεζόν που έχει πραγματοποιήσει ο Ολυμπιακός όπως είναι λογικό έχει ανοίξει την όρεξη και στη διοίκηση, αλλά και γενικότερα τον οργανισμό, ο οποίος έχει αλλάξει τακτική και στοχεύει στην ανανέωση του βασικού κορμού της ομάδας ενόψει και της νέας σεζόν, αλλά και των επόμενων χρόνων γενικότερα.

Η αρχή τη φετινή σεζόν έχει γίνει με το νέο συμβόλαιο με τον Σάσα Βεζένκοφ, ενώ ακολούθησαν οι Σακίλ ΜακΚίσικ, Τόμας Γουόκαπ και έπονται κι άλλοι, με τον Μουσταφά Φαλ να έχει ακολουθήσει το συγκεκριμένο δρόμο από την περσινή σεζόν.

Το πλάνο είναι λίγο πολύ ξεκάθαρο στον Ολυμπιακό, αφού δεν θέλει να φύγει κανείς από τους Έλληνες, αλλά και να κρατήσει τους ξένους που έχουν τεράστια συνεισφορά και επιρροή στη φετινή ομάδα. Μετά τους τρεις που υπέγραψαν νέο συμβόλαιο, το πρώτο μέλημα είναι αναμφίβολα ο Κώστας Σλούκας, του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι.

Ο Έλληνας γκαρντ είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη, οι περισσότερες ομάδες θα κάνουν… ουρά για να τον κάνουν δικό τους, όμως από πλευράς Ολυμπιακού θέλουν να κλείσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα την υπόθεση και να τον κρατήσουν στο λιμάνι τουλάχιστον για άλλα δύο χρόνια.

Ο έτερος Έλληνας που ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει και θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μαζί του άμεσα (πιθανότατα μετά τα ματς με τη Φενέρ) για να τον κρατήσει για άλλα τρία χρόνια τουλάχιστον είναι ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο «Λάρι» είχε υπογράψει το 2020 με τον Ολυμπιακό και είχε ισχύ για 2+1+1 έτη, κάτι που σημαίνει ότι φέτος το καλοκαίρι δεν μένει ελεύθερος, αλλά έχει συμβόλαιο κανονικά με τους Πειραιώτες, οι οποίοι όμως τον θέλουν στο λιμάνι.

Από εκεί και πέρα, σειρά θα πάρει η σημαία και η ψυχή αυτής της ομάδας, ο αρχηγός της Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος μοιάζει αδύνατον να μην τον κρατήσουν με νέο συμβόλαιο οι πρόεδροι του Ολυμπιακού τόσο για την προσφορά του, αλλά και για το πόσο σημαντικός είναι και μέσα στο παρκέ αλλά και στα αποδυτήρια. Ο «Παπ» είναι θέμα χρόνου να μιλήσει με τη διοίκηση και να πει το «ναι» για άλλα δύο χρόνια, μιας και το συμβόλαιο του επίσης ολοκληρώνεται.

Τέλος, ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί ο Ταρίκ Μπλακ, ο οποίος μεσούσης της σεζόν ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και μέχρι και σήμερα έχει γίνει «κλειδί» στην ομάδα. Από τρίτος σέντερ που ήταν έγινε δεύτερος και σε αρκετά ματς παίζει περισσότερο και από τον Φαλ, που θεωρητικά είναι ο βασικός ψηλός. Ο Μπαρτζώκας εκτιμάει πολύ τις δυνατότητες του αλλά και τον χαρακτήρα του, το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και αν ήθελε να κρατήσει έναν από τους υπόλοιπους ξένους θα ήταν αναμφίβολα αυτός.

Δεν αποκλείεται στο επόμενο διάστημα να υπάρξουν επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τον Μπλακ να έχει αρκετές πιθανότητες να ανανεώσει. Από την άλλη οι περιπτώσεις των Άλεκ Πίτερς, Τζόελ Μπολομπόι είναι πιο ιδιαίτερες όσον αφορά την πιθανότητα παραμονής τους, ενώ το ίδιο ισχύει και με τον Αϊζέια Κάνααν, ο οποίος μάλιστα «κόπηκε» και από την Basket League.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024