«Ο Τσίπρας δυσφημεί τη χώρα», λέει ο Οικονόμου – «Αυτό το κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», απαντά η Τσαπανίδου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο.
Τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από το Βερολίνο σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «συκοφαντεί και δυσφημεί» την Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας, στην συνάντησή του με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, τόνισε πως «μια προοδευτική κυβέρνηση θα επαναφέρει στην Ελλάδα τους κανόνες του κράτους δικαίου και θα αφήσει πίσω τις πελατειακές πρακτικές της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας».
«Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει κατά γράμμα όσα έκανε και το 2014. Περιφέρεται ανά την Ευρώπη, συκοφαντώντας και δυσφημώντας την πατρίδα του, κινούμενος από προσωπικό μένος για τον πρωθυπουργό και εργαλειοποιώντας τα πάντα στο όνομα των εντυπώσεων στο φανατικό του κοινό», επισήμανε ο κ. Οικονόμου.
Και προσέθεσε πως «η εικόνα της Ελλάδας όμως και η αντίληψη της διεθνούς κοινής γνώμης έχει αλλάξει πια», σημειώνοντας ότι «από την απόλυτη ανυποληψία του 2015-2019, η Ελλάδα του 2023 εκτιμάται διεθνώς, ως παράγοντας σταθερότητας, σε κάθε επίπεδο, και ως χώρα που συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησαν όλες οι μεγάλες παγκόσμιες κρίσεις».
Ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε, μάλιστα, πως «η επιτυχία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο διεθνές προσκήνιο μεταφράζεται σε επενδύσεις και γεωστρατηγική ισχύ, με άμεσο όφελος για τους Έλληνες πολίτες», τονίζοντας πως «η Ελλάδα πάει μπροστά, δυνατά και σταθερά».

Τσαπανίδου: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δυσφημεί την Ελλάδα»
«Αν κάποιος δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό, είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που επί 4 χρόνια έκανε την Ελλάδα ευρωπαϊκή εξαίρεση», απάντησε στον Γιάννη Οικονόμου η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.
Και έκανε λόγο για «κυβέρνηση της διαπλοκής, της διαφθοράς, των υποκλοπών, της εξαγωγής του Predator, της κατάλυσης του κράτους δικαίου».
«Από την άλλη βέβαια», σημείωσε η Πόπη Τσαπανίδου, «κατανοούμε την αγωνία του κυβερνητικού εκπροσώπου».
«Δικαιολογημένη αγωνία, μετά τη συνάντηση Σολτς – Τσίπρα παραμονές εκλογών», ανέφερε χαρακτηριστικά.
- Μενίδι: Συνεχίζεται η δίκη για τον Μάριο που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα – «Εμείς δεν ρίχναμε πιστολιές»
- Επίσημη επίσκεψη του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
- Η Τσέλσι στα χνάρια του Τιτανικού: Σπάει αρνητικά ρεκόρ και κινδυνεύει να… βυθιστεί (vids, pics)
- Κρήτη: Εξαφάνιση 43χρονης – Τα πρώτα ευρήματα από τις έρευνες
- Λιοσίων: Αποσωληνώθηκε η 16χρονη που παρασύρθηκε από μηχανή και εγκαταλείφθηκε αιμόφυρτη
- «Πάμε μια βόλτα;»: Όταν η μητέρα του Λαζόπουλου έψαχνε την προίκα της Τασούλας
- Επιστημονική Ημερίδα στην Ερμούπολη με αντικείμενο πρακτικά θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας
- Ημέρα της Γης – Η ΔΕΗ επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση με επίκεντρο την καθαρή ενέργεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442