Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Υπάρχει πιθανότητα οι Βρυξέλλες να κλείσουν τις τράπεζες λόγω της πολιτικής μας», λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25

«Υπάρχει πιθανότητα οι Βρυξέλλες να κλείσουν τις τράπεζες λόγω της πολιτικής μας», λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25

Ο Έρικ Έντμαν, με ανάρτησή του, επανήλθε στη δήλωση που έκανε αρχικά σε εκπομπή του MEGA, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ναι, υπάρχει αυτή η πιθανότητα. Ξέρετε γιατί; Γιατί δε βγήκαμε ποτέ από τα μνημόνια».

Ως «πιθανότητα» περιέγραψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν, το κλείσιμο των τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέροντας ότι επιδίωξη του κόμματός του είναι «κάποιες αυτονόητες πολιτικές», οι οποίες, όπως είπε, «μπορούν να έρθουν σε αντίθεση με τα προστάγματα των Βρυξελλών».

Συγκεκριμένα, ο κ. Έντμαν, μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Ο δρόμος προς την κάλπη» με την Νίκη Λυμπεράκη, μετά από διαφωνία που υπήρξε με εκπροσώπους άλλων κομμάτων, οι οποίοι υποστήριζαν ότι το ΜέΡΑ25 επιδιώκει την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ, αλλά και μετά από επίμονες ερωτήσεις της δημοσιογράφου, συμφώνησε ότι οι πολιτικές του κόμματός του μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στο κλείσιμο των τραπεζών από τις Βρυξέλλες.

Ο κ. Έντμαν δήλωσε ότι το ΜέΡΑ25 δεν είναι αντίθετο γενικά με τις κυβερνήσεις συνεργασίας, ενώ τόνισε πως το κυβερνητικό αφήγημα περί «κυβέρνησης ηττημένων» δεν έχει καμία λογική, υποστηρίζοντας μάλιστα πως η «πραγματική» κυβέρνηση ηττημένων είναι αυτή που προκύπτει με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, καθώς «παίρνει μόνο το 30% των ψήφων» και κερδίζει την εξουσία λόγω του μπόνους.

Αναλυτικά, ο διάλογος για τις τράπεζες

Εντμαν: Δεν υπάρχει σε καμία συνθήκη, αυτό το οποίο λέτε – το να βγεις από την Ευρωζώνη. Τόσες χώρες στην Ευρώπη δεν είναι στην Ευρωζώνη και παραμένουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δημ: Εσείς τώρα θέλετε να πάμε στη δραχμή;

Εντμαν: Δεν επιδιώκουμε να γυρίσουμε στη δραχμή.

Δημ: Να βγούμε από την Ευρωζώνη θέλετε;

Εντμαν: Δεν επιδιώκουμε κάτι τέτοιο. Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι κάποιες αυτονόητες πολιτικές.

Δημ: Που μπορεί να φέρουν το κλείσιμο των τραπεζών…

Εντμαν: Οι οποίες μπορεί να έρθουν σε αντίθεση με τα προστάγματα των Βρυξελλών.

Δημ: Άρα μπορεί να κλείσουν τις τράπεζες.

Εντμαν: Υπάρχει αυτή η πιθανότητα. Για αυτό και θα είμαστε προετοιμασμένοι.

Επανήλθε… δριμύτερος στο θέμα ο Έντμαν με ανάρτηση

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν επανήλθε στο ζήτημα των τραπεζών, αναδημοσιεύοντας ανάρτηση της «Ομάδας Αλήθειας», η οποία είχε «ανεβάσει» το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις του στο MEGA, σχολιάζοντας πως «η ‘προοδευτική διακυβέρνηση’ ετοιμάζει μέρες του 2015».

«Ναι, υπάρχει αυτή η πιθανότητα. Ξέρετε γιατί; Γιατί δε βγήκαμε ποτέ από τα μνημόνια», απάντησε ο κ. Έντμαν, προσθέτοντας: «Ή είναι χαρακτηριστικό ανεξάρτητων χώρων να τους κλείνουν τις τράπεζες ξένοι;».

Και προσέθεσε πως «γι’ αυτό το ΜέΡΑ25 είναι ξεκάθαρο: ο δρόμος προς την ελπίδα απαιτεί την ρήξη, η οποία αν οδηγήσει στο κλείσιμο των τραπεζών από τις Βρυξέλλες που μας καταδυναστεύουν, θα είμαστε προετοιμασμένοι με το σχέδιο ΔΗΜΗΤΡΑ».

Καταλήγει, μάλιστα, με το εξής υστερόγραφο: «Άρα αποδέχεται επιτέλους η Ομάδα Αλήθειας ότι τις τράπεζες τις έκλεισε η Φρανκφούρτη, όχι ο Βαρουφάκης;».

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024