Το όνειρο συμμετοχής σε ακόμη ένα Final 4 του BCL έσβησε για την ΑΕΚ στην Ιερουσαλήμ!
Η Ένωση δεν εμφανίστηκε ποτέ στην «Pais Arena», με τη Χάποελ να κάνει ό,τι θέλει και να παίρνει τη νίκη με 91-51 για το 2-1 και την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.
Εχθρική ατμόσφαιρα στο γήπεδο μετά τα γεγονότα στα Λιόσια, αλλά και τραγική εμφάνιση από την ομάδα του Ηλία Καντζούρη που παρουσιάστηκε τελείως απροετοίμαστη για έναν «τελικό» σαν αυτόν.
Ο Ράντολφ με 25 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τη Χάποελ ενώ από 15 είχαν οι Κάρινγκτον και Βένε. Για την ΑΕΚ ο Λεμάρ είχε 21 πόντους είχε ο Λεμάρ και 11 ο Γιάνκοβιτς, με τους δύο να είναι οι μόνοι που πάλεψαν κάπως για την Ένωση.
To παιχνίδι ήταν… παιχνίδι στα πρώτα λεπτά όταν το σκορ έγραφε 10-7 (5′) στο ταμπλό, χάρη σε δύο τρίποντα του Λεμάρ. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Χάποελ έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ. Προηγήθηκε με 26-12 στο 13′ και με 43-22 στο ημίχρονο. Η Ένωση το είχε παρατήσει το ματς και στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έστησαν πάρτι, με τη διαφορά να μεγαλώνει διαρκώς και το παιχνίδι να τελειώνει στο 91-51.
Η Μπαρτσελόνα είχε 4 δοκάρια και δύο ακυρωθέντα γκολ και η εξαιρετική Σοσιεδάδ τη νίκησε με 2-1, βάζοντας... φωτιά στην κορυφή στη La Liga! Στους 49 βαθμούς οι «Μπλαουγκράνα», στους 48 η Ρεάλ πλέον.
Ο Μπραχίμ Ντίας έχασε πέναλτι στο 90+24’ για το Μαρόκο, το παιχνίδι πήγε στην παράταση και εκεί ο Γκουεγιέ με γκολ στο 94’ έδωσε το τρόπαιο στην Σενεγάλη – Ηγετική εμφάνιση από τον Μανέ, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Ο Ράφα Μπενίτεθ απέδωσε την βαριά ήττα του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ στο ότι το δεύτερο γκολ… έκοψε τα πόδια των παικτών του, επειδή έχασαν την αυτοπεποίθησή τους