Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας από Δράμα: «Στις 21 Μαΐου κόβουμε το πάρτι της διαπλοκής και χρηματοδοτούμε τις ανάγκες της κοινωνίας»

Τσίπρας από Δράμα: «Στις 21 Μαΐου κόβουμε το πάρτι της διαπλοκής και χρηματοδοτούμε τις ανάγκες της κοινωνίας»

«Η διαφορά μας με το 2015 είναι δύο λέξεις "και ξέρουμε και μπορούμε"», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό σε debate, σημειώνοντας πως πρέπει να μπει ένα τέλος στο δράμα και λουκέτο στη «Μητσοτάκης ΑΕ».

Την ανάγκη για πολιτική αλλαγή τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, υπογράμμισε πως στις εκλογές της 21ης Μαΐου «αυτό το δράμα πρέπει να τελειώσει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «πρωθυπουργό της άγνοιας» και διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «και ξέρει, και μπορεί» μαζί με τους πολίτες να φέρει την πολιτική αλλαγή. Έβαλε δε, τον πολιτικό του στόχο:

«Η αποφασιστική ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το πρώτο αναγκαίο βήμα. Κάθε ψήφος διαμαρτυρίας, αντίθεσης, οργής, πρέπει να κατευθυνθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Γιατί μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά, υπογράφει ο λαός την ήττα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αυτό λένε, όχι μόνο η πολιτική λογική, αλλά και τα μαθηματικά. Για να έχουμε αλλαγή, πρέπει να ηττηθεί η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Και θα ηττηθεί η ΝΔ, μόνο αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημαίνει ήττα και τέλος για τη Μητσοτάκης-ΑΕ».

Νέο μήνυμα για debate

«Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και ένα δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό σε debate ώστε να μάθουν οι πολίτες τα σχέδια του κάθε κόμματος.

«Αφού λέει ότι το δίλημμα της κάλπης είναι ‘Τσίπρας ή Μητσοτάκης» να μην φοβάται τόσο πολύ να με αντιμετωπίσει και να έλθει να αντιπαρατεθούμε πάνω στις προτάσεις μας για το μέλλον της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα κατά της διαπλοκής και υπέρ της Δικαιοσύνης, ασκώντας δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δικαιολογίες του ότι δήθεν δεν ήξερε ούτε για τις υποκλοπές, ούτε για τη θνητότητα στις ΜΕΘ μετά από λοίμωξη κοροναϊού, ούτε για τις business του Πάτση ούτε για τα δισ. ευρώ των απευθείας αναθέσεων αναφέρθηκε εκτενώς και στα υπόλοιπα σκάνδαλα της ΝΔ.

«Αυτό που αισθάνομαι παντού, είναι ένα μεγάλο ‘ως εδώ’. Ως εδώ με την οικογενειοκρατία, με τη διαφθορά, με την ακρίβεια, με την ανασφάλεια, με τη καθεστωτική φαυλότητα, με την αδικία».

Περιέγραψε με μελανά χρώματα την πραγματικότητα λέγοντας: «Τα τελευταία χρόνια ζούμε μια σκληρή πραγματικότητα. Με το εισόδημα να συρρικνώνεται. Τις τιμές στο ρεύμα, τα καύσιμα και το σούπερ μάρκετ να αυξάνονται διαρκώς. Με τη ‘νομιμοποίηση’ της αισχροκέρδειας. Με τη διαφθορά, τους Πάτσηδες και τη γαλάζια επέλαση στα δημόσια ταμεία. Με τους πλειστηριασμούς και το ξεσπίτωμα χιλιάδων οικογενειών».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι διαπράττει τη μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδημάτων και περιουσιών στα χρόνια της μεταπολίτευσης

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι διαπράττει τη μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδημάτων και περιουσιών στα χρόνια της μεταπολίτευσης – από τους πολλούς στους ελάχιστους. Ακολούθως, επικέντρωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας: «Για όλα βέβαια, πάντα κάποιος άλλος φταίει. Για κάθε κοινωνική πληγή, κάθε τραγωδία, κάθε αδικία, κάθε σκάνδαλο διαφθοράς, κάθε ανηθικότητα, ένας μόνο δεν φταίει: Ο κύριος Μητσοτάκης και η πολιτική του!

Ο κύριος Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός της άγνοιας. Δεν ήξερε ότι εκτός ΜΕΘ οι διασωληνωμένοι πεθαίνουν αβοήθητοι. Αλλά είχε στα συρτάρια του την έκθεση Λύτρα-Τσιόδρα. Δεν ήξερε τι κάνει στο διπλανό γραφείο του Μαξίμου ο ανεψιός του. Αλλά συμφωνούσε με την εξαγωγή του κακόβουλου λογισμικού, που δεν γνώριζε δήθεν την ύπαρξή του, μέχρι το Σουδάν. Δεν ήξερε ότι έρχεται η ενεργειακή κρίση όταν ιδιωτικοποιούσε τη ΔΕΗ. Αλλά προνοούσε για αύξηση των θέσεων διευθυντών με πλούσιους μισθούς συν μπόνους. Και φρόντιζε να αμείβεται ο εκλεκτός του κύριος Στάσσης με χίλια ευρώ ημερησίως. Συν μπόνους κι αυτός. Δεν ήξερε την κατάσταση των σιδηροδρόμων που οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών. Αλλά θα εγκαινίαζε ανύπαρκτα συστήματα τηλεδιοίκησης την επόμενη μέρα της τραγωδίας.

Δεν ήξερε τι κάνει ο Πάτσης, τι κάνει η Νικολάου, τι κάνει ο Λιγνάδης, τι κάνουν οι άριστοι που διόρισε, στήριξε και στηρίζει. Αλλά φρόντιζε να τους προβιβάζει και τους στηρίζει. Δεν ήξερε, ούτε και ξέρει τίποτε ο κύριος Μητσοτάκης. Θα το ξαναπώ λοιπόν: Αφού δεν ήξερε, ας τον κηρύξει ο λαός μετεξεταστέο στις εκλογές. Και ας τον στείλει στο σπίτι του να μελετήσει και να μάθει ποια χώρα κυβέρνησε για τέσσερα χρόνια. Και πού την οδήγησε. Τι παρέλαβε και τι παραδίνει».

«Στόχος στις εκλογές είναι να κόψουμε το πάρτι της διαπλοκής»

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως στόχος στις εκλογές είναι «να κόψουμε το πάρτι της διαπλοκής για να χρηματοδοτήσουμε τις ανάγκες της κοινωνίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον στόχο «να καταργήσουμε τους άρρωστους δεσμούς του κράτους με τις εστίες της διαπλοκής» και στην αναβάθμιση του ρόλου των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ήταν ιδιαίτερα «καυστικός» στο ζήτημα των υποκλοπών και στον ρόλο της ΕΥΠ.

«Κατάντησαν την ΕΥΠ και την ΕΛ.ΑΣ. αντί να καταπολεμούν το έγκλημα να συνεργάζονται με αυτούς»

«Κατάντησαν την ΕΥΠ και την ΕΛ.ΑΣ. αντί να καταπολεμούν το έγκλημα να συνεργάζονται με αυτούς» σημείωσε ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι η «ΕΥΠ των ημερών μας παρακολουθούσαν τη Greek mafia τώρα διοικείται από την Greek mafia», είπε ακόμα.

Ο ίδιος και αναφέρθηκε στους παραπάνω ρεαλιστικούς στόχους. Έκανε λόγο για ρεαλιστικό στόχο της μείωσης των τιμών και επανέλαβε την ανάγκη για επανκρατικοποίηση της ΔΕΗ, κίνηση για την οποία δεσμεύτηκε για άλλη μία φορά. Έκανε λόγο για ρεαλιστικό σχέδιο ύπαρξης δημόσιου πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα αλλά και για τον ρεαλιστικό στόχο για ένα νέο ΕΣΥ με μισθούς αξιοπρέπειας για τους ανθρώπους που στέκονται στην πρώτη γραμμή.

«Αυτά τα 4 χρόνια ότι ήταν όρθιο διαλύθηκε στο σύστημα υγείας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε ότι σε μνημομνιακές συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έβαλε 2,5 εκατ. ανασφάλιστους στο σύστημα υγείας και έγινε και πλεονασματικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο φιάσκο της κυβέρνησης με το Turkeagean και υπογράμμισε για τον Κ. Μητσοτάκη: «Δύο σήματα κατάφερε να καθιερώσει το Turkeagean και το κουταλοπίρουνο για την κυβέρνησή του».

«Δεν θα ανεχθούμε τουρκοαιγαίο. Αυτή η ιστορία της ανικανότητας, της αχρηστίας που μας παρουσιάστηκε ως δήθεν αριστεία, τελειώνει στις 21 του Μάη», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η διαφορά μας με το 2015 είναι δύο λέξεις «και ξέρουμε και μπορούμε»».

Καταλήγοντας, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Μπορείτε να φέρεται τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση στις εκλογές της 21ης Μαΐου και να δώσετε κινητήρια δύναμη στην προσπάθειά μας να φέρουμε τη Δικαιοσύνη παντού. Η διαφορά μας με το 2015 είναι δύο λέξεις «και ξέρουμε και μπορούμε»».

Ακόμα πρόσθεσε ότι πλέον ξέρουμε πια πράγματα κερδίζονται και πως κερδίζονται τονίζοντας ότι θα δοθεί η ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να υλοποιήσει το πρόγραμμά του χωρίς τους καταναγκασμούς των μνημονίων και της τρόικα.

Τέλος δήλωσε περήφανος για την απλή αναλογική διότι αυτό είναι στην πράξη το σύνθημα «δικαιοσύνη παντού» και πρόσθεσε ότι απλή αναλογική δεν σημαίνει χαλαρή ψήφος, τονίζοντας ότι «η Μητσοτάκης ΑΕ θα φύγει από το Μαξίμου μόνο αν χάσει τις εκλογές. Και για να χάσει τις εκλογές η ΝΔ μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές».

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024