Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προειδοποίηση από την Morgan Stanley: Δεν θα ανακάμψει άμεσα η επενδυτική τραπεζική

Προειδοποίηση από την Morgan Stanley: Δεν θα ανακάμψει άμεσα η επενδυτική τραπεζική

Μια παρατεταμένη επιβράδυνση της επενδυτικής τραπεζικής δραστηριότητας έπληξε τη Morgan Stanley και τους ομοτίμους της

Για πιθανό ενδεχόμενο τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική να μην ανακάμψουν μέχρι το επόμενο έτος, προειδοποίησε το αφεντικό της Morgan Stanley, Τζέιμς Γκόρμαν, αφού τα καθαρά κέρδη του ομίλου υποχώρησαν σχεδόν κατά 20% το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τους Financial Times.

Μια παρατεταμένη επιβράδυνση της επενδυτικής τραπεζικής δραστηριότητας έπληξε τη Morgan Stanley και τους ομοτίμους της, καθώς η χρηματοπιστωτική αναταραχή μετά την κατάρρευση των περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ και η Credit Suisse στην Ευρώπη κράτησαν τους dealmakers στο περιθώριο.

Υποτονικότητα

Ο Γκόρμαν είπε σε αναλυτές την Τετάρτη ότι οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές, καθώς και η δραστηριότητα αναδοχής χρέους και μετοχών «παραμένουν πολύ υποτονικές», αλλά υποστήριξε ότι αυτά τα έσοδα θα επιστρέψουν. «Ήδη, βλέπουμε έναν αυξανόμενο ρυθμό συγχωνεύσεων και εξαγορών. Τούτου λεχθέντος, παραμένει σε μεγάλο βαθμό μια ιστορία του δεύτερου εξαμήνου του 2023 και ολόκληρης της χρονιάς του 2024», δήλωσε ο Γκόρμαν κατά τη διάρκεια της κλήσης για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της τράπεζας.

Η ανάπτυξη του τμήματος διαχείρισης περιουσίας, ο ρόλος του οποίου ήταν κεντρικός στην επιτυχία της Gorman στην τόνωση της τιμής της μετοχής, απέτυχε στις αρχές του 2023 να καλύψει τη χαλάρωση από την επιβράδυνση της επενδυτικής τραπεζικής.

Τα αποτελέσματα

Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν συνολικά σε 2,98 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, μειωμένα κατά 19% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει τριμηνιαία καθαρά έσοδα 2,92 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική της Morgan Stanley μειώθηκαν 24% στα 1,2 δισ. δολάρια, ελαφρώς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,1 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα από τις συναλλαγές σταθερού εισοδήματος, τα οποία τους τελευταίους 12 μήνες επωφελήθηκαν από τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών και την αστάθεια της αγοράς γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία, μειώθηκαν κατά 12% στα 2,6 δισ. δολάρια. Αυτό ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά παρόλα αυτά υστερούν έναντι των ανταγωνιστών της JPMorgan, της Citigroup και της Bank of America όπου τα έσοδα ήταν είτε σταθερά είτε αυξημένα. Η Goldman Sachs ανέφερε την Τρίτη ότι τα έσοδα από συναλλαγές σταθερού εισοδήματος μειώθηκαν κατά περίπου 17%.

Το τμήμα διαχείρισης περιουσίας της τράπεζας πραγματοποίησε έσοδα 6,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, ένα κέρδος 11% σε σχέση με πέρυσι και πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών. Το τμήμα άντλησε επίσης 110 δισ. δολάρια σε καθαρά νέα περιουσιακά στοιχεία κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Η Morgan Stanley ανέφερε ότι οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 3% στα 340,9 δισ. δολάρια, από 350,6 δισ. δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024