Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η ΕΠΟ φοβάται να διοργανώσει τελικό Κυπέλλου με οπαδούς!

Η ΕΠΟ φοβάται να διοργανώσει τελικό Κυπέλλου με οπαδούς!

Ενας περίπου μήνας απομένει για τον τελικό του Κυπέλλου, οι ομάδες είναι πλέον γνωστές, αλλά κανείς δεν ξέρει πότε και που θα γίνει.

Βέβαια, η τελευταία ανακοίνωση της ΕΠΟ ουσιαστικά επιβεβαιώνει τον τόπο διεξαγωγής του ματς που σε άλλες χώρες είναι γιορτή του ποδοσφαίρου, όχι όμως, για την ΕΠΟ που το περιφέρει από χώρα σε χώρα και από πόλη σε πόλη, δίχως κανείς να το θέλει.

Βάσει της προκήρυξης του Κυπέλλου, ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο από τη στιγμή που υπάρχει μία ομάδα από την Αθήνα και μία από τη Θεσσαλονίκη.

Και για να γίνει στην πόλη του Βόλου, η ΕΠΟ οφείλει να σεβαστεί τις προδιαγραφές του ιδιοκτήτη του γηπέδου, όπως αναφέρει ξεκάθαρα στην ανακοίνωση της: «Οι προδιαγραφές τέλεσης του αγώνα εξαρτώνται από την απόφαση που θα λάβει ο Δήμος Βόλου, στον οποίο ανήκει η κατοχή του γηπέδου, σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.»

Ο Δήμαρχος Βόλου έχει θέσει τους όρους του – μετά το αρχικό όχι – για τη διοργάνωση του ματς τονίζοντας ότι θέλει τελικό με 5-10 χιλ. παιδιά από την ευρύτερη περιοχή και από 1.000 εισιτήρια με μεγάλο κόστος σε κάθε ομάδα. Όλα αυτά φυσικά, για να αποφύγει τις ορδές των χούλιγκανς που θα κυριεύσουν την πόλη και ενδέχεται να προκαλέσουν ευρείας κλίμακας επεισόδια.

Οσον αφορά στην ημερομηνία διεξαγωγής, λόγω των βουλευτικών εκλογών, έχουν αποκλειστεί το Σάββατο 20 και η Κυριακή 21 Μαΐου. Μία πρόταση για 27 ή 28 Μαΐου δεν βρίσκει σύμφωνες τις δύο ομάδες καθώς θα έχουν σταματήσει δύο εβδομάδες τους αγώνες και η αποχή μόνο καλό δεν θα τους κάνει και άρα απομένει ουσιαστικά μόνο η 24η Μαΐου.

Όλα έγιναν για να κοροϊδέψουν τους φιλάθλους

Το ερώτημα είναι, όμως, γιατί έπρεπε να φτάσουμε στις 18 Απριλίου για να τονίσει η ΕΠΟ με κάθε επισημότητα ότι ο τελικός «πρέπει να διεξαχθεί στο «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΒΟΛΟΥ» κι αφού ο πρόεδρος της Τάκης Μπαλτάκος έχει μιλήσει για τελικό για Αγγλία και Αυστραλία, μετά για Κύπρο και με ολίγο από… Ολυμπιακό Στάδιο.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ΕΠΟ και ο Πρόεδρος της δεν μπορούν να διοργανώσουν έναν τελικό Κυπέλλου με κανονικές συνθήκες. Ο λαλίστατος Μπαλτάκος με συνεντεύξεις του σε ΜΜΕ της περιφέρειας ανέφερε διάφορα γήπεδα του εξωτερικού, με μεγαλεπήβολα σχέδια, ουσιαστικά για να αποπροσανατολίσει τον φίλαθλο κόσμο.

Κι αφού όλα αυτά αποδείχθηκαν ανέφικτα οράματα του Προέδρου, ακολούθησε η λύση της Κύπρου που εκ προοιμίου γνώριζαν ότι δεν θα γίνει η πρόταση δεκτή από την αστυνομία, γι’ αυτό και δεν μπήκαν στον κόπο να την υποβάλλουν και έμειναν μόνο στην αλληλογραφία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Ακόμα και για το ΟΑΚΑ, δεν υποβλήθηκε ποτέ επίσημη πρόταση και απλώς έγιναν κάποιες προφορικές συζητήσεις και αυτές για τα μάτια του κόσμου. Οποιος γνωρίζει την κατάσταση του Ολυμπιακού Σταδίου ξέρει ότι είναι παντελώς ακατάλληλο για τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικού ματς, λόγω των διαφόρων εκδηλώσεων και παρεμβάσεων που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες.

Μονόδρομος για την ΕΠΟ το Πανθεσσαλικό

Αρα που καταλήγουμε; Στο Πανθεσσαλικό που ήταν από την πρώτη στιγμή η μοναδική λύση, αλλά κανείς στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν ήθελε να αναλάβει το κόστος της διεξαγωγής χωρίς οπαδούς. Ποιος θα αναλάμβανε τη διεξαγωγή του ματς με οπαδούς και των δύο συλλόγων σε μία εποχή που λόγω της διεκδίκησης του τίτλου, οι τόνοι έχουν ανέβει επικίνδυνα; Ποιος θα έλεγε στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ ότι στο πιο μεγάλο ματς δεν θα είχαν τη στήριξη του κόσμου τους;

Ετσι είναι ιδιαίτερα βολικό για τον κ. Μπαλτάκο, να εισηγηθεί στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στις 27 Απριλίου (όπου θα ληφθεί η τελική απόφαση) ότι λόγω όσων έγιναν και παρά τις… προσπάθειες του, η διεξαγωγή του τελικού χωρίς οπαδούς είναι μονόδρομος.

Και μπορεί να αποφύγει τα χειρότερα με πιθανά επεισόδια, αλλά η ιστορία θα γράψει ότι ο Μπαλτάκος ως Πρόεδρος της ΕΠΟ ούτε έναν κανονικό τελικό Κυπέλλου δεν μπορεί να διοργανώσει!

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024