Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πάσχα 2023: Άδειοι οι δρόμοι στην Αθήνα

Πάσχα 2023: Άδειοι οι δρόμοι στην Αθήνα

Δεκαπενταύγουστο θυμίζει η Αθήνα, σήμερα Κυριακή του Πάσχα, με τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας να είναι άδειοι.

Μετά την μαζική έξοδο των Αθηναίων για τις γιορτές του Πάσχα, η Αθήνα θυμίζει Δεκαπενταύγουστο, με τους περισσότερους δρόμους να είναι άδειοι. Άλλωστε αυτό είναι το πρώτο ελεύθερο Πάσχα μετά από τα τρία χρόνια της πανδημίας.

Την παρούσα κατάσταση περιγράφουν οι παρακάτω φωτογραφίες από διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, όπου κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας που συνήθως επικρατούσε κυκλοφοριακό κομφούζιο τέτοια ώρα, σήμερα είναι άδειοι με αποτέλεσμα οι λίγοι που έμειναν εντός των τειχών να κυκλοφορούν με ιδιαίτερη άνεση.

Δείτε φωτογραφίες από το κέντρο της Αθήνας

Πώς κινούνται τα ΜΜΜ σήμερα

Τα δρομολόγια σήμερα αναμένεται να είναι πιο αραιά, ενώ τα τελευταία θα πραγματοποιηθούν νωρίτερα από τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΟΑΣΑ τα δρομολόγια διαμορφώνονται ως εξής:

  • Κυριακή του Πάσχα: Για όλα τα οχήματα (λεωφορεία και τρόλεϊ) θα εφαρμοστεί πρόγραμμα «Κυριακής & Αργιών».
  • Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου: Για όλα τα οχήματα (λεωφορεία και τρόλεϊ) θα εφαρμοστεί πρόγραμμα «Κυριακής & Αργιών»
  • Τρίτη του Πάσχα 18 Απριλίου: Για όλα τα οχήματα (λεωφορεία και τρόλεϊ) θα εφαρμοστεί πρόγραμμα «Σαββάτου».

Ανάλογα με την επιβατική κίνηση και εφόσον κριθεί αναγκαίο, για όλες τις ημέρες του Πάσχα, υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση των γραμμών που εξυπηρετούν το Αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων καθώς και το Λιμάνι του Πειραιά.

Μαζική η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα

Αυξημένα μέτρα της τροχαίας

Σε ισχύ είναι τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο, ενώ και σήμερα απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών βάρους άνω των 3,5 τόνων, στις εθνικές οδούς, έως τις 4 το μεσημέρι.

Ειδικότερα για την απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών:

  • Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) στην κατεύθυνση προς Πάτρα.
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065), από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τα Διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
  • Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, από τη γέφυρα Θέρμης έως τον κόμβο Ν. Μουδανιών (61,5 χλμ) στην κατεύθυνση προς Χαλκιδική.
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι – Χαλκίδα), από τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) στην κατεύθυνση προς Χαλκίδα.
  • Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) μέχρι τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97 + 550) στην κατεύθυνση προς Καβάλα.
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» (περιοχή Ρίου Χ.Θ. 11+558,47) έως το πέρας της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) στην κατεύθυνση προς Ιωάννινα.
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), από τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) έως τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα.
  • Στον αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο-Σπάρτη) από τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) έως τον Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) στην κατεύθυνση προς Σπάρτη.
  • Στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας – Αντιρρίου στην κατεύθυνση προς Αντίρριο.
  • Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολύγυρου (Ε.Ο.16), από τη γέφυρα Θέρμης έως τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας) στην κατεύθυνση προς Πολύγυρο.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024