Ο Λευτέρης Πετρούνιας στα 32 του, έκανε άλλη μία μεγάλη εμφάνιση κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έλαβε χώρα στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Ο Έλληνας γυμναστής είναι έτσι και αλλιώς ένας θρύλος του αθλήματος, αλλά φρόντισε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το… εκτόπισμά του. Με το χάλκινο μετάλλιο που προσέθεσε στο παλμαρέ του, έφτασε τα 8 συνολικά σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Όλα ξεκίνησαν από το χάλκινο στο Βερολίνο το 2011 για να ακολουθήσουν 6 σερί χρυσά μετάλλια σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο άθλημα των κρίκων.

Και αν τα 8 μετάλλια σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκαλούν θαυμασμό, τι να πει κανείς για τα 15 συνολικά που έχει στην καριέρα του σε μεγάλες διοργανώσεις (Ευρωπαϊκό, Μεσογειακό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες).

Συνολικά λοιπόν, ο Πετρούνιας, ένας από τους θρύλους πλέον της ενόργανης γυμναστικής, έχει 12 χρυσά και τρία χάλκινα μετάλλια στην υπέρλαμπρη καριέρα του, νούμερο που αναμένεται να μεγαλώσει καθώς μεγάλος στόχος του είναι η συμμετοχή και εννοείται η διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.