Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο Βελιγράδι είδε το μέλλον του

Στο Βελιγράδι είδε το μέλλον του

Ο Παναθηναϊκός του σήμερα και του αύριο

Επιτέλους τέλος θα μπορούσε να είναι ο τίτλος στο τελευταίο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην εφετινή Ευρωλίγκα. Και αυτό διότι τελείωσε ένα «μαρτύριο» για τους οπαδούς μια από τις πιο μεγάλες ομάδες της Ευρώπης που έβλεπαν τον άλλοτε κραταιό σύλλογο να παλεύει για  να αποφύγει τις τελευταίες θέσεις.

Τελικά δεν το κατάφερε τερματίζοντας προτελευταίος πάνω μόνο από τη Βιλερμπάν, θέση που θα είχε και χωρίς την αφαίρεση δύο νικών του από την Ευρωλίγκα ως ποινή για παραβίαση του financial fair play καθώς υστερούσε στην ισοβαθμία με τις δύο γερμανικές ομάδες τη Μπάγερν και την Αλμπα.

Όμως στην πιο καυτή έδρα της Ευρώπης (μαζί με της Μακάμπι) τη «Stark Arena» του Βελιγραδίου ο Παναθηναϊκός χωρίς τον εφετινό Mvp του (Πάρις Λί) και χωρίς τον Τόμας, πραγματοποίησε μια από τις κορυφαίες εμφανίσεις του εφέτος χάνοντας στις λεπτομέρειες από την πιο βελτιωμένη ομάδα της Ευρωλίγκας.

Την Παρτίζαν του πάντα αγαπητού στις τάξεις των οπαδών του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς η οποία μετά το άσχημο ξεκίνημα (με 4-9) είχε ένα σερί 16-5 το οποίο την έβαλε με άνεση τελικά στα πλέι οφ και σίγουρα η Ρεάλ Μαδρίτης που είναι το μεγάλο φαβορί στη σειρά γνωρίζει ότι θα έχει δύσκολο έργο.

Το dvd αυτού του αγώνα θα πρέπει ο κόουτς Σερέλης (μεγάλη συμμετοχή στη βελτίωση της εικόνας του Παναθηναϊκού επί των ημερών του εδώ και ενάμιση μήνα που βρίσκεται στην ομάδα) να το προβάλει κάθε  μέρα στην αίθουσα του βίντεο ως «οδηγό» για τη συνέχεια.

Διότι όταν στέκεται έτσι ο Παναθηναϊκός σε μια τέτοια ατμόσφαιρα και μάλιστα προηγείται και μέχρι 18 πόντους, άρα μπορεί να κοιτάξει κάθε αντίπαλο στα μάτια και σε κάθε έδρα, με το ΣΕΦ να είναι πλέον η μεγάλη πρόκληση στους τελικούς του πρωταθλήματος που θα είναι τεράστια έκπληξη να μη βρεθούν αντίπαλοι οι δύο «αιώνιοι».

Η ξεκάθαρη πλέον ομαδικότητα του Μπέικον που κάνει τα καλύτερα του παιχνίδια, οι έξτρα λύσεις σε άμυνα και επίθεση που δίνει ο Πονίτκα (εξ’ ου και τον έχει προτιμήσει ως επιλογή στην τελική εξάδα των ξένων ο κόουτς) αλλά και οι πιο ξεκάθαροι ρόλοι αποτελούν οδηγό για τα πλέι οφ.

Πλέον δεν υπάρχουν (ούτε στο μυαλό των παικτών πια) παιχνίδια «αδιάφορα» και πολύ απλά όποιος δεν το εφαρμόζει απλά δεν θα…παίζει.

Όμως  οι Πράσινοι στο Βελιγράδι είδαν όχι μόνο το άμεσο μέλλον τους αλλά και το λίγο πιο μακρινό βλέποντας πως οι Σέρβοι με συγκεκριμένες κινήσεις (μεγάλο προπονητή, στοχευμένες μεταγραφές, αύξηση του μπάτζετ) ξύπνησαν έναν «κοιμώμενο» γίγαντα την Παρτίζαν πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1992 με τον ιδιο προπονητή στον πάγκο στον αξέχαστο τελικό της Πόλης.

Ο Παναθηναϊκός σαφώς έχει στόχο – άμεσο – την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά την ίδια στιγμή οφείλει να «χτίζει» και το αύριο με κινήσεις που αυτή τη φορά θα έχουν πλάνο και λογική έτσι ώστε να μπουν οι βάσεις για να επιστρέψει η ομάδα εκεί που έχει συνηθίσει για δεκαετίες τον κόσμο της.

Στις κορυφαίες θέσεις της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024