Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός θέλει να «σπάσει» την… κατάρα της πρώτης θέσης

Ο Ολυμπιακός θέλει να «σπάσει» την… κατάρα της πρώτης θέσης

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρωτιά της κανονικής περιόδου της Euroleague, αλλά για να πάρει το τρόπαιο θα πρέπει να ξεπεράσει μια περίεργη παράδοση.

Πρώτος και καλύτερος ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια της Euroleague ο Ολυμπιακός με το επίτευγμα των «ερυθρόλευκων» να είναι πραγματικά σπουδαίο, με μια ιστορική πρωτιά σε μία από τις πιο δύσκολες και ανταγωνιστικές διοργανώσεις όλων των εποχών.

Η ομάδα του Πειραιά τερμάτισε με καλύτερο ρεκόρ (24-10) και πλέον περιμένει την έναρξη των playoffs, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε των Δημήτρη Ιτούδη και Νικ καλάθη αλλά και του μέχρι πρότινος «ερυθρόλευκου» Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Φυσικά ο μεγάλος στόχος των Κυπελλούχων Ελλάδος δεν είναι άλλος από την πρόκριση στο Final 4 και στη συνέχεια η κατάκτηση του τίτλου. Ωστόσο για να το πετύχει αυτό ο Ολυμπιακός θα πρέπει, εκτός από πολύ δυνατούς αντιπάλους, να τα βάλει και με την… κατάρα της πρώτης θέσης.

Τι σημαίνει αυτό; Ούτε μία φορά από τότε που η διοργάνωση απέκτησε το τρέχον σύστημα από τη σεζόν 2016-17, η πρώτη ομάδα από την κανονική περίοδο δεν κατέκτησε τον τίτλο της Euroleague.

Ενώ και οι πέντε νικητές της κανονικής σεζόν από το 2017 (θυμίζουμε ότι η σεζόν 2019-2020 δεν ολοκληρώθηκε εξαιτίας του κορονοϊού) επέζησαν από τη σειρά των playoffs και προκρίθηκαν στο Final Four, κανένας δεν το έκανε «αναίμακτα».

Παρόλο που το 25% των σειρών εκείνης της περιόδου ήταν «σκούπες», αυτές στις οποίες συμμετείχαν οι πρώτες ομάδες δεν ήταν ανάμεσα σε αυτές. Έχαναν τουλάχιστον ένα παιχνίδι κάθε χρόνο. Μάλιστα, τις δύο προηγούμενες σεζόν και οι δύο σειρές μεταξύ του Νο. 1 και του Νο. 8 πήγαν στον καθοριστικό πέμπτο αγώνα πριν τα φαβορί πάρουν τη νίκη στην έδρα τους.

Στα Final 4 τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα για τους πρώτους. Μόνο η Μπαρτσελόνα το 2021 έφτασε στον τελικό. Οι άλλοι έχασαν όλοι στα ημιτελικά. Δείτε παρακάτω σε ποια θέση τερμάτισαν τελικά οι ομάδες που πήραν την πρωτιά στην κανονική περίοδο τα τελευταία χρόνια αλλά και που είχαν τερματίσει εκείνες που έφτασαν εν τέλει ως το τέλος και σήκωσαν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Οι θέσεις που πήραν οι πρώτοι της κανονικής περιόδου:

Οι θέσεις που είχαν πάρει οι νικητές της Euroleague:

Ο δρόμος του Ολυμπιακού μέχρι τον τελικό:

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024