Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέα στοιχήματα για το ΠΑΣΟΚ στο Λεκανοπέδιο

Νέα στοιχήματα για το ΠΑΣΟΚ στο Λεκανοπέδιο

Διαχωριστικές γραμμές χάραξε ξανά ο Νίκος Ανδρουλάκης, περιοδεύοντας στον Πειραιά

Με μία ακόμα εμφάνιση στο Λεκανοπέδιο πριν από το Πάσχα (γνωρίζοντας την καίρια σημασία που έχει η Αττική για το τελικό ποσοστό που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε το στίγμα του κόμματός του για την προεκλογική καμπάνια που ξεκινάει μετά το Πάσχα.

Το ΠΑΣΟΚ στοχεύει στην ανάδειξή του ως εναλλακτικής επιλογής στον τοξικό δικομματισμό, γι’ αυτό και ο Ανδρουλάκης, στις συζητήσεις του με τους περαστικούς στη δημοτική αγορά του Πειραιά, βασίστηκε στα ζητήματα που κυριαρχούν στον δημόσιο διάλογο αυτές τις ημέρες, για να τραβήξει και πάλι τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην παράταξή του και στο δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικότερο όλων το σχόλιο του για το «κόμμα Κασιδιάρη», για το οποίο ο Ανδρουλάκης υπενθύμισε πως η κυβέρνηση καθυστέρησε, επιτρέποντας σε καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής να κάνουν προεκλογική εκστρατεία από τη φυλακή, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το θάρρος να ψηφίσει τον νόμο που εμποδίζει τη συμμετοχή τους στις ερχόμενες εκλογές.

Απόφαση αλλαγής

«Στις επερχόμενες εθνικές εκλογές ο ελληνικός λαός έχει την ευκαιρία να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη, για να έχουμε πραγματικά μια απόφαση αλλαγής», σχολίασε, πατώντας πάνω στη στάση του ΠΑΣΟΚ και στο θέμα της ενδεχόμενης επανόδου Κασιδιάρη στην κοινοβουλευτική ζωή και στην υπερψήφιση της διορθωτικής ρύθμισης, παρά την κριτική προς την κυβέρνηση.

Στη Χαριλάου Τρικούπη παρατηρούν πως τόσο για τη ΝΔ όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο που διαχειρίζονται τη συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Αφενός σημειώνουν το «πισωγύρισμα» από πλευράς κυβέρνησης, με την παραδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη πως τελικά θα χρησιμοποιήσει την εντολή που θα πάρει στα χέρια του στην απλή αναλογική, εξαντλώντας το τριήμερο που έχει στη διάθεσή του – δίνοντας έμφαση στην πρώτη κάλπη και μετά, αν χρειαστεί, στη δεύτερη. «Φοβάται μήπως χρεωθεί την αστάθεια», σχολίαζαν χαρακτηριστικά έμπειρα κεντροαριστερά στελέχη.

Από την άλλη, η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να πει «ναι» στη συμμετοχή του Ευάγγελου Αντώναρου στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει ένα επιπλέον χάσμα ανάμεσα στα δύο κόμματα, το οποίο δεν έχει να κάνει μόνο με το ίδιο το πρόσωπο και τον χαρακτηρισμό «απολειφάδι» που χρησιμοποίησε για το ΠΑΣΟΚ προτού ανασκευάσει, αλλά για την ανάγνωση που κάνει για τα αίτια της κρίσης χρέους του 2010, επί της ουσίας απαλλάσσοντας τη διακυβέρνηση Καραμανλή από τις ευθύνες της.

Στην κεντροαριστερή ανάγνωση, αυτές οι κινήσεις των δύο πλευρών αποδεικνύουν τη μικροκομματική σκοπιμότητα που κρύβει η προεκλογικά διακηρυσσόμενη στάση υπέρ των προγραμματικών συγκλίσεων, έχοντας παράλληλα απόλυτη επίγνωση πως βλέπουν πιθανές δεξαμενές ψηφοφόρων στο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ.

Οι προεδρικές περιφέρειες

Αυτή η πίεση κάνει ακόμα πιο σημαντική την έμφαση που δίνεται στο Λεκανοπέδιο και η οποία αναμένεται να φανεί και στις επιλογές που θα κάνει ο Ανδρουλάκης για τις περιφέρειες στις οποίες θα κατέβει υποψήφιος.

Οπως έχει ήδη ο ίδιος ανακοινώσει, μία από τις τρεις επιλογές του θα είναι το Ηράκλειο, το οποίο αποτελεί τον τόπο καταγωγής του – και αναμένεται να είναι μία από τις περιφέρειες όπου το ΠΑΣΟΚ θα δει σημαντική άνοδο στα ποσοστά του, πιθανώς και δεύτερη έδρα στις εκλογές της απλής αναλογικής.

Η δεύτερη περιοχή τοποθετείται από πολλούς στη Βόρεια Ελλάδα και η τρίτη σε κάποια περιφέρεια στην Αττική, με τη ζυγαριά να φαίνεται πως γέρνει στην περιοχή με τις περισσότερες πιθανότητες να βγάλει το ΠΑΣΟΚ δεύτερη έδρα, δηλαδή στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024