Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Αυτές τις μέρες που το Θείο Δράμα κορυφώνεται, η σκέψη μας στρέφεται αναπόφευκτα σ' αυτούς που λείπουν»

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Αυτές τις μέρες που το Θείο Δράμα κορυφώνεται, η σκέψη μας στρέφεται αναπόφευκτα σ’ αυτούς που λείπουν»

Το δικό της μήνυμα ελπίδας, με αφορμή την κορύφωση του Θείου Δράματος, έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μέσω ανάρτησής της στο Facebook.

Με ανάρτησή της στο Facebook, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε το δικό της μήνυμα για να ευχηθεί για το Πάσχα.

H κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στο δυστύχημα των Τεμπών, λέγοντας πως «πρόσφατα μια τραγωδία μας συντάραξε όλους και προκάλεσε αθεράπευτο πόνο» και τόνισε πως «αυτές τις μέρες η σκέψη μας στρέφεται αναπόφευκτα σ’ αυτούς που λείπουν».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως «πέρα από την απώλεια και την οδύνη, πέρα από τον κλονισμό και την απελπισία, βρίσκουμε τη δύναμη να συνεχίσουμε» και συμπλήρωσε πως «το μήνυμα της αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας είναι αυτό που μας δίνει δύναμη».

Η ανάρτησή της

Ειδικότερα κατά την ανάρτηση της στο Facebook η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρει:

«Αυτές τις μέρες που το Θείο Δράμα κορυφώνεται, η σκέψη μας στρέφεται αναπόφευκτα σ’ αυτούς που λείπουν. Τους ξαναβρίσκουμε στις στάσεις του Επιτάφιου Θρήνου, τους ανακαλούμε ενόσω ακολουθούμε την πομπή. Η Παναγία που ολοφύρεται «ω φως των οφθαλμών μου, γλυκύτατόν μου τέκνον, πώς τάφω νυν καλύπτη;» είναι το σύμβολο κάθε μητέρας που κλαίει το χαμένο της παιδί.

Ζήσαμε πρόσφατα μια τραγωδία που μας συντάραξε όλους και προκάλεσε αθεράπευτο πόνο. Ένα τραύμα ατομικό και κοινωνικό. Κι από κοντά, πόλεμοι συνεχίζονται με αμείωτη βιαιότητα, μεγάλες φυσικές καταστροφές, αναρίθμητες απώλειες αθώων θυμάτων. Ένας κόσμος που φλέγεται και υποφέρει. Όμως, όπως το πένθος της Μεγάλης Εβδομάδας το γλυκαίνει η υπόσχεση της Ανάστασης, έτσι και στο βάθος της σκοτεινής σήραγγας της θλίψης που σκιάζει τον πλανήτη φέγγει ένα παρηγορητικό φως. Πέρα από την απώλεια και την οδύνη, πέρα από τον κλονισμό και την απελπισία, βρίσκουμε τη δύναμη να συνεχίσουμε. Δύναμη αντλημένη από το μήνυμα της αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας, της απάρνησης του εγώ προς χάριν του άλλου, της αναγέννησης και της ελπίδας. Ο ύψιστος συμβολισμός της μεγαλύτερης γιορτής της χριστιανοσύνης μας υπενθυμίζει ότι, όσο σκληρά και αν δοκιμαζόμαστε, όσο βαρύς και αν είναι ο σταυρός μας, το ανέσπερο φως θα σκορπίσει τον ζόφο και ο αναστάσιμος ύμνος θα δοξολογήσει τον θρίαμβο της ζωής ενάντια στον θάνατο. Καλή Ανάσταση!».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024