Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο πόνος δεν μπορεί να περιμένει

Ο πόνος δεν μπορεί να περιμένει

Έρευνες έχουν δείξει ότι ασθενείς με χρόνιους πόνους, μπορεί να βιώσουν επιδείνωση του πόνου, εάν καθυστερήσουν να λάβουν θεραπεία.

O πόνος αποτελεί μια ιδιαίτερα συχνή κατάσταση, που προκαλείται από διάφορα παθοφυσιολογικά αίτια. Εκδηλώνεται με διαφορετική ένταση και η διάρκειά του ποικίλει. Στις 10 πιο συχνές επώδυνες καταστάσεις παγκοσμίως συγκαταλέγονται η κεφαλαλγία τάσης, η ημικρανία και ο οξύς πόνος στη μέση. Ο πόνος στη μέση, ο πόνος στον αυχένα, ο πόνος της οστεοαρθρίτιδας και άλλων μυσοσκελετικών παθήσεων ανήκουν στις πιο κοινές χρόνιες επώδυνες καταστάσεις.

Η σημασία της κατάλληλης αντιμετώπισης του πόνου

Έρευνες έχουν δείξει ότι ασθενείς με χρόνιους πόνους, μπορεί να βιώσουν επιδείνωση του πόνου, εάν καθυστερήσουν να λάβουν θεραπεία. Η πιο κοινή θεραπεία για την αντιμετώπιση του πόνου είναι τα παυσίπονα φάρμακα. Συχνά για την ανακούφιση από τον πόνο και τη φλεγμονή, οι ασθενείς συνδυάζουν αναλγητικές θεραπείες, όπως απλά παυσίπονα με μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη. Οι άνθρωποι που βιώνουν συνθήκες πόνου έχουν ως πρώτιστο μέλημα τη γρήγορη ανακούφιση από αυτόν. Η πιο κοινή θεραπεία για την αντιμετώπιση του πόνου είναι τα παυσίπονα φάρμακα, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της δυσφορίας που νιώθει ο ασθενής.
.

.

Gopain®: Δρα στον πόνο από τα πρώτα 10 λεπτά

H ΕLPEN κυκλοφορεί ένα καινοτόμο προϊόν για την ανακούφιση από καθημερινούς πόνους, όπως είναι ο πονοκέφαλος, οι μυοσκελετικοί πόνοι και οι πόνοι περιόδου. Πρόκειται για το Gopain®, το αναλγητικό και αντιφλεγμονώδες σκεύασμα, το οποίο περιέχει σε μοναδική αναλογία δύο καταξιωμένες δραστικές ουσίες, την παρακεταμόλη και την ιβουπροφαίνη σε ένα μόνο δισκίο. Η χρήση του ενδείκνυται για βραχυπρόθεσμη συμπτωματική θεραπεία του ήπιου έως μέτριου πόνου με τη δράση του να ξεκινά από τα πρώτα 10 λεπτά.

Σε ένα μόνο δισκίο προσφέρει τη διπλή δράση των καταξιωμένων φαρμάκων παρακεταμόλη και ιβουπροφαίνη στις ελάχιστες συγκεντρώσεις του συγκεκριμένου συνδυασμού. Συμβάλλει αποδεδειγμένα στην γρήγορη ανακούφιση από τον πόνο, χωρίς να επιβαρύνει τον οργανισμό με μεγάλες δόσεις φαρμάκων. Περιέχοντας 500 mg παρακεταμόλης και 150 mg ιβουπροφαίνης ανά δισκίο, τo Gopain® προσφέρει ευελιξία στη δοσολογία, ανάλογα με την ένταση του πόνου.

Ταυτόχρονα, η λήψη δύο ουσιών σε ένα μόνο δισκίο εξασφαλίζει ευκολία στη χρήση, καλύτερη συμμόρφωση και μείωση της πιθανότητας υπέρ- ή υπο- δοσολόγησης. Η χορήγησή του δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα έξι δισκία ημερησίως και μπορεί να γίνει με τη μορφή ενός ή δύο δισκίων ανά έξι ώρες, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν για αναλγησία.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΟΦ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ Ή ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024