
Επίδομα παιδιού: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 του ΟΠΕΚΑ
Για να ολοκληρωθεί η αίτηση, πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.
Άνοιξε και λειτουργεί σήμερα, 13 Απριλίου 2023, η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21–Επίδομα Παιδιού, προκειμένου οι δικαιούχοι που δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση για το έτος 2023, να υποβάλουν και να ξεκινήσει η διαδικασία της καταβολής της 2ης δόσης.
Οι δικαιούχοι
Όπως αναφέρει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) σε ανακοίνωσή του, οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) ή μέσω του διαδικτυακού τόπου www.opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet.
Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων, που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2023 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2021.
Μετά την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπ’ όψιν για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2022.
Οι πολίτες πρέπει να προσέχουν ότι, για να ολοκληρωθεί η αίτηση, πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν.
- Νομίζεις ότι ξέρεις πού θα σε βρει το πιο καυτό καλοκαίρι; Don’t Bed on it!
- Το «αντίο» του Γεντβάι στον Παναθηναϊκό (pic)
- Eπίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι – Τρεις γυναίκες τραυματίστηκαν, οι δύο σοβαρά
- Σύρος: Χτύπημα στο θώρακα δέχτηκε η 42χρονη διασώστρια – Της τρύπησε τον πνεύμονα
- Δίκη για θάνατο Σήφη Βαλυράκη: «Δεν βγήκαμε για ψάρεμα εκείνη την ημέρα» είπε ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων
- Δύο μαύρα πουκάμισα: Backstage στιγμές με τους Βασίλη Μπισμπίκη και Μαριάννα Κιμούλη





