Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψήφος των αποδήμων: Στις 29.000 οι αιτήσεις, έληξε η προθεσμία

Ψήφος των αποδήμων: Στις 29.000 οι αιτήσεις, έληξε η προθεσμία

Ποιες οι δύο απαραίτητες προϋποθέσεις που θα έπρεπε να πληρούν οι εκλογείς ώστε να συμπεριληφθούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Οι αιτήσεις από απόδημους που θέλουν να συμμετέχουν στις εκλογές του Μαΐου έφτασαν τις 29.000 καθώς χθες Μ. Τρίτη ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία.

Τις τελευταίες μέρες εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από τους απόδημους Έλληνες την τελευταία στιγμή να ψηφίσουν για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές από τον τόπο κατοικίας τους στο εξωτερικό και καθώς πλησίαζες η λήξη της προθεσμίας εγγραφής στην ειδική πλατφόρμα ολοένα και περισσότεροι Έλληνες του εξωτερικού είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους.

Οι δύο απαραίτητες προϋποθέσεις που θα έπρεπε να πληρούν οι εκλογείς ώστε να συμπεριληφθούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ψηφοφόρων εξωτερικού ήταν οι εξής:

  • να έχουν διαμείνει συνολικά δύο (2) έτη εντός της Ελληνικής Επικράτειας κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων τριάντα πέντε (35) ετών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης εγγραφής,
  • να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση κατά το τρέχον ή το προηγούμενο φορολογικό έτος. Ως «φορολογική δήλωση», νοείται η υποβολή στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ( Έντυπο Ε1), αναλυτικής δήλωσης εισοδημάτων από μίσθωση ακινήτων ( Έντυπο Ε2), κατάστασης οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα ( Έντυπο Ε3) ή δήλωσης στοιχείων ακινήτων ( Έντυπο Ε9), όπως κάθε φορά ισχύουν. Εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών εξαιρούνται του περιορισμού της υποβολής φορολογικής δήλωσης εφόσον: α) δεν έχουν συμπληρώσει τα τριάντα (30) έτη και β) έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση συγγενείς α’ βαθμού, κατά το τρέχον ή το προηγούμενο φορολογικό έτος.

Ο Ολυμπιακός

Η διαδικασία εγγραφής στους καταλόγους των αποδήμων έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα λόγω του γεγονός ότι ο μπασκετικός Ολυμπιακός έχει ισχυρές πιθανότητες να είναι παρών στο Final Four της Euroleague που θα γίνει στις 19 και 21 Μαΐου στο Κάουνας της Λιθουανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η Πολιτεία είχε προβλέψει την ύπαρξη τμημάτων στην πρωτεύουσα της Λιθουανία Βίλνιους, αλλά και στο Κάουνας, εφόσον υπάρχει ο ελάχιστος αριθμών των 40 εγγεγραμμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, οι οπαδοί του Ολυμπιακού γράφονταν συνεχώς, ενώ εκτιμάται ότι, αν ήταν βέβαιη η πρόκριση, θα είχαν γραφτεί πολύ περισσότεροι.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024