Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λόφος Στρέφη: «Καμία ομάδα αστυνομικών δεν εγκλωβίστηκε από αντιεξουσιαστές» - Τι υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ

Λόφος Στρέφη: «Καμία ομάδα αστυνομικών δεν εγκλωβίστηκε από αντιεξουσιαστές» – Τι υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ για όσα έγιναν στον λόφο Στρέφη.

Η Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με όσα αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ» και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ζήτησε την άδεια αντιεξουσιαστών για να μετακινηθεί στην περιοχή του λόφου του Στρέφη.

Στις 25 Μαρτίου, η βραδινή ομάδα ΟΠΚΕ ανέλαβε υπηρεσία προκειμένου να αντικαταστήσει την απογευματινή ομάδα, η οποία επιτηρεί το εργοτάξιο στον λόφο του Στρεφη για την αναμόρφωση του σημείου. Αντίστοιχες αντικαταστάσεις, αλλαγές βαρδιών, υπήρχαν τις προηγούμενες ώρες.

Όμως από νωρίς το απόγευμα στον μοναδικό δρόμο, μέσω του οποίου μπορούσε κάποιος να προσεγγίσει το σημείο, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν στήσει τραπεζάκια στα πλαίσια σχετικής εκδήλωσης για τα έργα εκεί.

Αρχικά υπήρξε υπόδειξη από το επιχειρησιακό κέντρο ώστε οι αστυνομικοί να ζητήσουν από τους συγκεντρωμένους να επιτρέψουν την διέλευση των αστυνομικών αλλά συνάντησαν άρνηση από τους αντιεξουσιαστές.

«Παρακαλώ περιμένετε πέντε ώρες τους αντιεξουσιαστές να τελειώσουν το πάρτι, να ανοίξουν την οδό πρόσβασης και επαφής και ύστερα να κινηθείτε. Μέχρι τότε να μην τους ενοχλήσετε και να μείνετε ακίνητοι».

Την ιδιόμορφη αυτή εντολή, για αποφυγή μετακίνησης τουλάχιστον δέκα αστυνομικών της ομάδας ΟΠΚΕ, στον λόφο του Στρέφη, μέχρι να τελειώσει η τοπική εκδήλωση των αντιεξουσιαστών φέρεται να έδωσε το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.Α.Σ.

Τι απαντά η Αστυνομία

Στο MEGA μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου, η οποία τόνισε ότι καμία ομάδα αστυνομικών δεν εγκλωβίστηκε από αντιεξουσιαστές στον λόφο του Στρέφη, ενώ ανέφερε ότι ούτε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά ούτε και καμία ηγεσία της αστυνομίας δεν επεμβαίνει στις αποφάσεις του Κέντρου Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

«Καμία πολιτική ηγεσία κανενός υπουργείου και της Αστυνομίας δεν ανακατεύεται στις αποφάσεις του Κέντρου Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ όταν υπάρχει κάτι σε εξέλιξη», δήλωσε.

«Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι εργασίες στον λόφο Στρέφη η Αστυνομία έχει 24ωρη παρουσία έξω από το εργοτάξιο, καθώς επιχειρήθηκε πολλές φορές από άτομα να γίνουν καταστροφές.

Εκείνο το απόγευμα υπήρχε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που δεν συμμετείχαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά συμμετείχαν συλλογικότητες, κάτοικοι της περιοχής, ακόμα και γονείς με μικρά παιδιά, απέκλεισαν τη μοναδική είσοδο τοποθετώντας τραπεζοκαθίσματα και υπήρχε σε εξέλιξη μία μουσική, θα λέγαμε, εκδήλωση».

Ανέλαβε κανονικά τη βάρδια της η ΟΠΚΕ

Όπως είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., η ομάδα ΟΠΚΕ ανέλαβε κανονικά τη βάρδια της στο σημείο, όπως προβλέπεται από το σχέδιο ασφαλείας έξω από το εργοτάξιο, χωρίς να ενοχληθούν ή να κινδυνέψουν από τους παρευρισκόμενους.

«Ποτέ δεν αναφέρθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων ότι χρειάζεται επέμβαση άλλων δυνάμεων για να απεγκλωβίσουν κάποιο άτομο. Δεν ήταν όμηροι κανενός», υπογράμμισε η κ. Δημογλίδου.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024