Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημητρακόπουλος: «Η Καϊλή θα δώσει μάχη για να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους Έλληνες ψηφοφόρους»

Δημητρακόπουλος: «Η Καϊλή θα δώσει μάχη για να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους Έλληνες ψηφοφόρους»

«Ο δρόμος είναι μακρύς. Θα δώσει μάχη μέχρι τέλους για να αποδειχθεί η αθωότητά της και να μπορεί πάλι να κοιτάξει στα μάτια τους Έλληνες ψηφοφόρους» τονίζει ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, η οποία αναμένεται να αποφυλακιστεί με βραχιολάκι

«Η Εύα Καϊλή θα δώσει μάχη για να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους Έλληνες ψηφοφόρους» δήλωσε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση για αποφυλάκιση της Ελληνίδας ευρωβουλευτού μετά από 4 μήνες στις φυλακές του Χάρεν για το Qatargate και περιγράφοντας πώς αισθάνθηκε η ίδια όταν ενημερώθηκε ότι θα μπορέσει να δει την κόρη της.

«Σήμερα είναι μία πολύ ευχάριστη ημέρα, όχι μόνο για την κυρία Εύα Καϊλή αλλά και για εμένα γιατί δεν είμαι μόνο δικηγόρος της αλλά και φίλος της. Και μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, που πέρασε στις φυλακές, κάτω από συνθήκες τραγικές, τις οποίες μέχρι σήμερα δεν τις έχουμε δημοσιοποιήσει. Μπορώ να σας πω ότι βγαίνει από τη φυλακή με ψηλά το κεφάλι, με αξιοπρέπεια και χωρίς να έχει ομολογήσει αδικήματα που δεν έχει διαπράξει» είπε αρχικά ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Θα δώσει μάχη μέχρι τέλους για να αποδειχθεί η αθωότητά της και να μπορεί πάλι να κοιτάξει στα μάτια τους Έλληνες ψηφοφόρους που τόσα χρόνια την τιμούν με την ψήφο τους» τόνισε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, τονίζοντας ότι «δεν είναι μέρα που πανηγυρίζουμε, ο δρόμος είναι μακρύς».

«Αφέθηκε ελεύθερη με ηλεκτρονική επιτήρηση αλλά πιστεύουμε ότι όσο περνάει ο καιρός θα αρθούν και αυτοί οι περιοριστικοί όροι» είπε ο κ. Δημητρακόπουλος και εξήγησε ότι είναι και επιθυμία της ίδιας της Εύας Καϊλή να μείνει σε διαφορετικό χώρο από τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

«Υπάρχουν πολλά στοιχεία που ειλικρινά εξαρθρώνουν το κατηγορητήριο» υπογράμμισε.

«Πρώτη φορά μετά από 4,5 μήνες την άκουσα χαρούμενη»

«Μετά από 4,5 μήνες που είμαι δίπλα της είναι η πρώτη φορά που την άκουσα χθες βράδυ να αισθάνεται τόσο χαρούμενη» είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος για τα συναισθήματα της Εύας Καϊλή όταν έμαθε ότι θα αποφυλακιστεί.

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να υποβάλλει αίτημα για να έρθει στην Ελλάδα. Θα μείνει στις Βρυξέλλες μέχρι να αποδειχθεί η αθωότητά της και την Ελλάδα θα επιστρέψει με καθαρό το κούτελο» τόνισε ενώ, σε ερώτηση για το πότε θα βγει από τη φυλακή, είπε το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα.

«Πάρα πολλοί την πίεζαν να ομολογήσει γιατί αλλιώς θα μείνει στη φυλακή και ήμουν ίσως ο μοναδικός που της είπα “αν είσαι αθώα δεν μπορεί να ομολογήσεις κάτι που δεν έχεις κάνει»» κατέληξε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, λέγοντας πως πια νιώθει δικαιωμένος και εκείνος.

Αυτό είναι το έγγραφο αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή

Το MEGA έχει εξασφαλίσει έγγραφο στο οποίο αποτυπώνεται το σκεπτικό της απόφασης αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή.

Σύμφωνα με αυτό, οι Βέλγοι δικαστές σημειώνουν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στις προϋποθέσεις που κρατούσαν την ευρωβουλευτή στις φυλακές. Ωστόσο, η αιτιολογία που την αφήνουν ελεύθερη με περιοριστικούς όρους είναι ξεκάθαρα «προσχηματική» σύμφωνα με νομικούς κύκλους.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ, οι δικαστές επιμένουν ότι οι λόγοι που την κρατούσαν τόσο καιρό στη φυλακή ακόμη ισχύουν. «Δεδομένου ότι οι λόγοι όπως αναφέρονται στο ένταλμα σύλληψης που επιβεβαίωσαν τα ανακριτικά δικαστήρια, εξακολουθούν να ισχύουν όσον αφορά στον κίνδυνο υποτροπής, συμπαιγνίας και αποφυγής εκτέλεσης της ποινής, ωστόσο δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει τη συνέχιση της προληπτικής κράτησης με ηλεκτρονικό βραχιολάκι» αναφέρεται.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024