Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα «χρυσά» γάντια

Τα «χρυσά» γάντια

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος είναι έτοιμος να οδηγήσει την Μπενφίκα σε ακόμη έναν ευρωπαϊκό θρίαμβο, με αντίπαλο αυτή τη φορά την Ιντερ

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν η Μπενφίκα φτάνει στα προημιτελικά του Champions League και κάνει μεγάλα όνειρα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Πέρσι ήταν η Λίβερπουλ που της έβαλε φρένο στον ίδιο γύρο, φέτος αντίπαλός της είναι η Ιντερ, με τους «αετούς» να ελπίζουν πως θα έχουν καλύτερη τύχη.

Ενας από τους λόγους που μπορούν να πιστεύουν πως η πορεία τους δεν θα τελειώσει εδώ είναι και ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Ο διεθνής τερματοφύλακας, που πρόσφατα ανταμείφθηκε για την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποιεί υπογράφοντας νέο συμβόλαιο μέχρι το 2027, είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές της Μπενφίκα στον δρόμο μέχρι τις οκτώ κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης.

Αναντικατάστατος

Εχει παίξει και στα οκτώ παιχνίδια μέχρι τώρα, χωρίς μάλιστα να χάσει δευτερόλεπτο και κράτησε δύο φορές ανέπαφη την εστία του. Οι Πορτογάλοι είχαν πολύ δύσκολο έργο στη φάση των ομίλων αφού τους έτυχαν στο ίδιο γκρουπ η Γιουβέντους και η πολυδιαφημισμένη Παρί Σεν Ζερμέν, ωστόσο κατάφεραν όχι απλά να προκριθούν, αλλά να το κάνουν ως πρώτοι και αήττητοι, αφήνοντας πίσω τους τα δύο μεγαθήρια.

Γι’ αυτό και είχαν βατό αντίπαλο στο πρώτο νοκάουτ, όπου πέρασαν εύκολα το εμπόδιο της Κλαμπ Μπριζ με δύο νίκες. Κάτι που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και στο οποίο μεγάλο μερίδιο αναλογεί φυσικά στον Βλαχοδήμο είναι τα έσοδα-ρεκόρ που έχει φέτος η Μπενφίκα. Από τη μέχρι τώρα πορεία της στα «αστέρια», η ομάδα του Ρότζερ Σμιντ έβαλε στα ταμεία της περίπου 72,5 εκατ. ευρώ, επτά εκατ. περισσότερα δηλαδή από όσα πήρε πέρσι.

Αν η Μπενφίκα καταφέρει να προκριθεί στα ημιτελικά τότε θα ξεπεράσει τα 80 εκατ. ευρώ και θα σπάσει το ρεκόρ της Πόρτο, που τη σεζόν 2018-19 είχε εισπράξει 79,2 εκατ. ευρώ. Οι δυο τους αναμετρήθηκαν στο ντέρμπι του πορτογαλικού πρωταθλήματος την Παρασκευή, με τους Δράκους να παίρνουν σπουδαία νίκη μέσα στη Λισαβόνα και να μένουν ζωντανοί στο κυνήγι του τίτλου. Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της σημερινής αναμέτρησης, ο Γκονζάλο Ράμος τόνισε πάντως πως αυτό το ματς ανήκει στο παρελθόν και πως η ομάδα του είναι προσηλωμένη στην ευκαιρία που, όπως επισήμανε, της παρουσιάζεται κόντρα στην Ιντερ.

Από την πλευρά τους οι Νεραζτούρι, θεωρούν επίσης πως έχουν μπροστά τους μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Προκρίθηκαν από όμιλο με Μπάγερν και Μπαρτσελόνα, άφησαν εκτός την Πόρτο στους «16» και θέλουν μέσω του Champions League να εξιλεωθούν κατά κάποιον τρόπο για την κακή πορεία τους στο πρωτάθλημα. Από το 2010 όταν και κατέκτησε το τρόπαιο με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της, η Ιντερ δεν έχει καταφέρει κάτι αξιόλογο στη διοργάνωση και φέτος θέλει να φορέσει και πάλι το καλό ευρωπαϊκό της κουστούμι. Κόντρα στην παρέα του Βλαχοδήμου βέβαια, η δουλειά της δεν θα είναι εύκολη, ωστόσο το ζευγάρι μοιάζει να είναι αρκετά ανοιχτό σε κάθε πρόβλεψη.

Αμφίβολος ο Γκριμάλντο

Οσον αφορά στα αγωνιστικά, αμφίβολος για την Μπενφίκα είναι ο Γκριμάλντο ο οποίος δεν προπονήθηκε χθες κανονικά και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Στα θετικά για τον Ρότζερ Σμιντ είναι το ότι μπορεί να υπολογίζει στον Ρίστιτς, ενώ εκτός από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση λόγω καρτών θα είναι ο πολύπειρος Οταμέντι. Από την άλλη, η Ιντερ δεν θα έχει τους τραυματίες Τσαλχάνογλου και Σκρίνιαρ ενώ σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την Ιταλία, ο Σιμόνε Ιντζάγκι δεν έχει καταλήξει ακόμη στο αν ο παρτενέρ του Λαουτάρο στην επίθεση θα είναι ο Λουκάκου ή ο Τζέκο.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024