Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΜέΡΑ25: «Η τροπολογία Βορίδη θυμίζει άλλες, ανώμαλες εποχές της Ελληνικής Δημοκρατίας»

ΜέΡΑ25: «Η τροπολογία Βορίδη θυμίζει άλλες, ανώμαλες εποχές της Ελληνικής Δημοκρατίας»

Το ΜέΡΑ25 υποστηρίζει πως «τα πέρα δώθε με τις τροπολογίες για την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τη δημοκρατία και την δικαιοσύνη, για τις οποίες δήθεν κόπτονται: τις χρησιμοποιούν κατά το πώς τους βολεύει, εργαλειακά».

Επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τη νέα κυβερνητική τροπολογία για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη στις εκλογές, εξαπέλυσε το ΜέΡΑ25, κατηγορώντας προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι «φλερτάρει ξεδιάντροπα με τους φασίστες».

«Η ΝΔ που ανέχτηκε, εξέθρεψε και συμπεριέλαβε στους κόλπους της τον ακροδεξιό εσμό, όπως αντιπροσωπεύεται στα πρόσωπα των κυρίων Πλεύρη, Γεωργιάδη, Βορίδη και άλλων, δεν δικαιούται να κουνάει το δάχτυλο στην Αριστερά για κλείσιμο ματιού στη Χρυσή Αυγή», τονίζει το ΜέΡΑ25, σε ανακοίνωσή του.

Και προσθέτει πως «νωπή είναι, άλλωστε, η ανιστόρητη και αναθεωρητική τοποθέτηση της ΝΔ ότι  η Αριστερά είναι ‘ο μόνο χώρος ο οποίος καλλιεργεί τη βία’».

«Τόσο με τη ρητορική όσο και με τις πολιτικές του, ο κ. Μητσοτάκης φλερτάρει ξεδιάντροπα με τους φασίστες», υποστηρίζει το κόμμα του Γιάνη Βαρουβάφη.

«Χρησιμοποιούν τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη εργαλειακά»

Όπως σημειώνει, «τα πέρα δώθε με τις τροπολογίες για την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τη δημοκρατία και την δικαιοσύνη, για τις οποίες δήθεν κόπτονται: τις χρησιμοποιούν κατά το πώς τους βολεύει, εργαλειακά».

Και τονίζει πως «αυτά θυμίζουν άλλες, ανώμαλες εποχές της Ελληνικής Δημοκρατίας, τις οποίες διαδέχτηκαν σκοτεινές σελίδες της ιστορίας μας».

Το ΜέΡΑ25 υποστηρίζει πως «υπήρχε τρόπος να εμποδιστούν αυτοί που αναπαράγουν στη δημόσια ζωή τον ρατσισμό και τον φασισμό: με αγώνες στους δρόμους, με κινήσεις που δεν υπονομεύουν τους θεσμούς της δημοκρατίας, ενισχύοντας το αφήγημα της ακροδεξιάς και με πολιτικές που δεν οδηγούν τους συμπολίτες μας στην απελπισία».

Σημειώνει, ωστόσο, πως το «να τους εμποδίσουν αυτοί που χτίζουν φράχτες και αποκαλούν τους κατατρεγμένους ‘εισβολείς’ – εφαρμόζοντας ταυτόχρονα μνημόνια που φτωχοποιούν τον λαό – είναι μάλλον απίθανο».

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024