Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο mvp ήταν στην άκρη του πάγκου

Ο mvp ήταν στην άκρη του πάγκου

Ο ρόλος του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην πορεία του Παναθηναϊκού

Ανήμερα Κωνσταντίνου και Ελένης, τον περασμένο Μάϊο (21) μόλις έχει τελειώσει ο τελικός κυπέλλου στο ΟΑΚΑ και ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατακτά το τρόπαιο μετά από 8 χρόνια, επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΟΚ στον τελικό.

Πάνω στον ενθουσιασμό που επικρατεί στις τάξεις του τριφυλλιού (που είχε να πανηγυρίσει τίτλο από το κύπελλο του 2014 και το πρωτάθλημα του 2010) στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου έρχεται η πρώτη ερώτηση περί… πρωταθλήματος του χρόνου.

Ο έμπειρος προπονητής χαμογελάει με την ευγένεια που τον διακρίνει και τονίζει χαρακτηριστικά:

«Θα ήμουν μη σοβαρός προπονητής, καθόλου σοβαρός προπονητής, εάν σας έλεγα ότι ο Παναθηναϊκός του χρόνου πρέπει να πάρει πρωτάθλημα» και πριν προλάβουν να του κάνουν νέα ερώτηση, συνεχίζει:

«Αν μου έλεγε κάποιος, πάρε όσα λεφτά θέλεις και του χρόνου να πάρεις το πρωτάθλημα, θα ήμουν ήδη σε ένα αεροπλάνο για το σπίτι μου στην Κύπρο».

Εκείνη τη στιγμή ο Σέρβος προπονητής ενώ ήταν ο πωλών τοις μετρητοίς και θα μπορούσε να πει… παππάδες δεν παραστράτησε βήμα από τη φιλοσοφία του και την καθημερινή του συμπεριφορά.

Δεν παρασύρθηκε από το μεθύσι του τίτλου που έφερε σε έναν ιστορικό σύλλογο μετά από 8 χρόνια ανομβρίας (και 12 χωρίς πρωτάθλημα).

Ακόμα και χθες μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού στην οποία είχε καθοριστική παρέμβαση, στις δηλώσεις του αποθέωσε τους παίκτες του: «Με ικανοποιεί ακόμα περισσότερο και έχω θαυμασμό για τους ποδοσφαιριστές μου πόσο συγκεντρωμένοι είναι και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Είμαι από τους τυχερούς προπονητές που έχω παίκτες που ξέρουν τι σημαίνει αυτοθυσία και τους ενδιαφέρει πρώτα η ομάδα και μετά η προσωπική τους διάκριση» τόνισε ο Γιοβάνοβιτς που ξέρει πως να «φτιάχνει» τους παίκτες.

Ο μεγάλος άτυχος της χρονιάς, με ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό που δεν του επιτρέπει να είναι για εφέτος άλλο με την ομάδα του, ο Αϊτόρ με το που τελείωσε το ντέρμπι έτρεξε και αγκάλιασε τον Γιοβάνοβιτς αποθεώνοντάς τον. Μόνο τυχαίο δεν ήταν.

Οπως και οι άλλοι παίκτες του Παναθηναϊκού που πίνουν νερό στο όνομά του.

Στα δύο ντέρμπι της κανονικής περιόδου με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός είχε υποφέρει περισσότερο και από παιχνίδια που έχασε. Μπορεί να μην ηττήθηκε από τον μεγάλο αντίπαλό του γλυτώνοντας με πέναλτι στο 97’ στη Λεωφόρο (1-1) και με ένα γκολ που δεν μέτρησε στο 91’ στον Πειραιά (0-0) αλλά ο έξυπνος τεχνικός διέκρινε τη δυσκολία της ομάδας του όταν έδινε χώρο στους Ερυθρόλευκους. Η πίεση που δέχτηκε σε αυτά τα δύο παιχνίδια ήταν αφόρητη με τον Ολυμπιακό να χάνει πολλές ευκαιρίες τόσο στη Λεωφόρο όσο και στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Ο Ιβάνοβιτς αυτή τη φορά δεν έδωσε χώρο στο αντίπαλο αλλά πίεζε αυτός πρώτα στη μπάλα και στάθηκε και τυχερός βέβαια από τα…δώρα του αντιπάλου (ολέθριο λάθος Παπασταθόπουλου στο 1-0, αυτογκόλ Ελ Αραμπί για το 2-0).

Είχε μελετήσει πολύ τα δύο ντέρμπι της κανονικής περιόδου και αποφάσισε να αλλάξει στυλ ιδιαίτερα στην έδρα του και ήταν φανερό ότι ήθελε να βάλει τις βάσεις για τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο εξ ου και η μεγαλύτερη πίεση ώστε να εκμεταλλευτεί και την αύρα της εξέδρας.

Σίγουρα δεν περίμενε τόσο κακό τον Ολυμπιακό και αυτό ήταν ενδεχομένως το πιο εύκολο παιχνίδι του από τα επτά που έχει δώσει ως προπονητής του Παναθηναϊκού απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο και συνεχίζει να παραμένει αήττητος (3 νίκες και 4 ισοπαλίες).

Χθες ο Σπόραρ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του ματς, αλλά ουσιαστικά ο προπονητής του ήταν το κλειδί της επιτυχίας

Το 13 είναι ο αγαπημένος αριθμός του Παναθηναϊκού και εφέτος συμπληρώνονται ακριβώς 13 χρόνια από το τελευταίο πρωτάθλημα. Η συγκυρία μοιάζει ιδανική και ο άνθρωπος που κάθεται στην άκρη του πάγκου των Πρασίνων αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την επιστροφή της ομάδας στο θρόνο του πρωταθλητή.

Sports in

Στον «αέρα» το Μακάμπι – Παναθηναϊκός λόγω του κόσμου των Ισραηλινών

Το Game 3 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό φέρεται να είναι στον… αέρα εξαιτίας των φιλάθλων των Ισραηλινών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024