Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: «Φοβάμαι πως δεν θα φτάσουμε στην πραγματική δικαίωση»

Τέμπη: «Φοβάμαι πως δεν θα φτάσουμε στην πραγματική δικαίωση»

Η κα Καρυστιανού δηλώνει φόβο για την πλήρη απόδοση δικαιοσύνης σχετικά με το τραγικό δυστύχημα ωστόσο αναφέρει πως η ίδια θα παλέψει για αυτήν με όποιον τρόπο μπορεί

Θλίψη και οργή είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα για την Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της 20χρονης Μάρθης η οποία έχασε τη ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

«Έγκλημα να το λέμε…εγώ προσπαθώ κάθε μέρα να βγει η μέρα. Προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας γιατί έχουμε έναν αγώνα να δώσουμε» δήλωσε αρχικά η ίδια μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ανέφερε πως επισκέφθηκε τον ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση, επισημαίνοντας πως το έκανε γιατί ήθελε να του δείξει την ανθρώπινη πλευρά πίσω από όλα τα έγγραφα και πάνω απ’ όλα για να του ζητήσει να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Ερωτώμενη για το τι αποτελεί για εκείνη δικαίωση, απάντησε: «Θέλω όλα να γίνουν σε τέτοιο χρόνο ώστε να γίνουν σωστά…εγώ θέλω να δω τον ανακριτή να καλεί τους υπεύθυνους…γιατί κάποιος αποφάσισε πως η τηλεδιοίκηση δεν είναι για εμάς γιατί είναι ακριβή. Αυτός θέλω να τιμωρηθεί».

Σχετικά με τον ανακριτή δήλωσε πως της είπε ότι θα κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν.

«Πρέπει να ελπίζω στην ελληνική Δικαιοσύνη αυτή τη στιγμή, δεν έχω κάτι άλλο!» τόνισε η κα Καρυστιανού.

«Ο σκοπός είναι ιερός»

Η ίδια αποκάλυψε πως  λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο ήρεμη και παράλληλα σκέφτεται και τον σκοπό, που είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη για όλα τα θύματα, τον οποίο χαρακτήρισε «ιερό».

Ερωτώμενη εάν λαμβάνει ψυχολογική στήριξη από το κράτος, απάντησε χαρακτηριστικά: «Όχι βέβαια, είναι αστείο αυτό που λένε. Δύο εβδομάδες μετά το συμβάν μου ήρθε ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα να καλέσω σε έναν 5ψήφιο αριθμό να ζητήσω ψυχολογική υποστήριξη. Ούτε καν».

Επισήμανε πως αυτό που έχουν ανάγκη περισσότερο είναι να βλέπουν πως γίνονται οι σωστές κινήσεις από τη Δικαιοσύνη και θα οδηγηθούν στην πραγματική δικαίωση.

«Η διαφθορά σκοτώνει»

Στην ερώτηση εάν πιστεύει πως θα οδηγηθεί στην πραγματική δικαίωση, η κα Καρυστιανού με ειλικρίνεια δήλωσε πως δεν το πιστεύει.

«Η Δικαιοσύνη έχει αποδείξει μέχρι τώρα το ακριβώς αντίθετο. Στο μυαλό μου είναι συνέχεια αυτό που έγινε στο Μάτι, είναι παρόμοια ιστορία, και όπως δεν έγινε τίποτα σε πολιτικό επίπεδο έτσι θα γίνει και τώρα, γιατί η διαφθορά σκοτώνει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε πως θα προσπαθήσει να βάλει ένα τέλος σε αυτό με όποιον τρόπο μπορεί. «Ό,τι μπορέσω θα το κάνω, είτε εδώ, είτε στο εξωτερικό» κατέληξε.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024