Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ναυάγιο Ζακύνθου: Θεωρώ ότι θα βρεθεί λύση λέει ο Λέκκας

Ναυάγιο Ζακύνθου: Θεωρώ ότι θα βρεθεί λύση λέει ο Λέκκας

O Ευθύμης Λέκκας αναφέρει πως θα βρεθεί οριστική λύση για το Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Το Ναυάγιο της Ζακύνθου αναμένεται να παραμείνει κλειστή για τους επισκέπτες για λόγους ασφαλείας, καθώς υπάρχει κίνδυνος κατολίσθησης. Μάλιστα, η απαγόρευση θα ισχύσει μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Προβλέπονται και αυστηρές κυρώσεις για όσους αψηφήσουν τα μέτρα απαγόρευσης.

Ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι είναι προφανής ο κίνδυνος. “Έχουμε αλλεπάλληλες κατολισθήσεις. Οι κατολισθήσεις αυτές είναι μέσα στις φυσικές διεργασίες που εξελίσσονται στο ναυάγιο και με το υλικό των κατολισθήσεων τροφοδοτείται η πιο όμορφη παραλία σχεδόν της Ελλάδας, που ουσιαστικά επεξεργάζεται και το κύμα και δίνει όλο αυτό το βότσαλο και τα νερά τα πολύ διάφανα. Είχαμε κάνει μια προσπάθεια να οριοθετήσουμε ζώνες στο ναυάγιο το οποίο και το κάναμε. Δεν απέδωσαν γιατί δεν υπήρχε φύλαξη αλλά και ήταν σε εξέλιξη μεγάλες νέες κατολισθήσεις” σημείωσε.

«Είμαστε σε μία συζήτηση για την χρήση του Ναυαγίου»

“Είμαστε σε μια διαδικασία έτσι ώστε να δούμε πώς θα χρησιμοποιηθεί το ναυάγιο από τους επαγγελματίες και τους τουρίστες. Είμαστε σε μια γόνιμη συζήτηση και με τους κατοίκους της Ζακύνθου αλλά και με τους βουλευτές και την Περιφερειάρχη και τα αρμόδια υπουργεία.

Θεωρώ ότι θα βρεθεί μια πολύ καλή λύση για όλους, έτσι ώστε από τη μια πλευρά να μην υπάρχει οικονομική επιβάρυνση και αντίκτυπο στους κατοίκους της Ζακύνθου και από την άλλη μεριά να υπάρχει και η απαιτούμενη ασφάλεια των τουριστών. Γιατί καταλαβαίνετε ότι αν συμβεί κανένα ατύχημα αυτό θα είναι ολέθριο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για όλη την περιοχή” κατέληξε.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024