Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Τουρκικό φυσικό αέριο για τα νοικοκυριά από τον Μάιο

Τουρκία: Τουρκικό φυσικό αέριο για τα νοικοκυριά από τον Μάιο

Η Τουρκία έχει ανακαλύψει 710 δισ. κυβικά μέτρα αποθεμάτων φυσικού αερίου – Τα κοιτάσματα ανταποκρίνονται σε 35 χρόνια οικιακής χρήσης, λέει ο υπουργός Ενέργειας

Η Τουρκία θα αρχίσει να διαθέτει φυσικό αέριο από τα υπεράκτια πεδία της στα νοικοκυριά της χώρας τον Μάιο, ενώ με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν οι ανάγκες για τα επόμενα 35 χρόνια, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

Ο τουρκικός κρατικός εισαγωγέας ενέργειας BOTAS θα διανείμει το φυσικό αέριο στα νοικοκυριά τον επόμενο μήνα μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι, δήλωσε ο Ντονμέζ στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNNTurk σε συνέντευξή του το Σάββατο.

Τα «καλά νέα» του Ερντογάν

Ο Τούρκος υπουργός υπαινίχθηκε επίσης πιθανές εκπτώσεις στους λογαριασμούς κοινής ωφελείας ενόψει των γενικών εκλογών στις 14 Μαΐου, όπου ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδιώκει να επανεκλεγεί. Ο Ερντογάν θα ανακοινώσει «καλά νέα» στις 20 Απριλίου, είπε χαρακτηριστικά ο Ντονμέζ.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η κρίση κόστους ζωής στην Τουρκία έχει βλάψει σοβαρά τη δημοτικότητα του προέδρου Ερντογάν αλλά και του κυβερνώντος κόμματος AKP. Σε αυτό το κλίμα, ο Ερντογάν έχει τα ενεργειακά αποθέματα ως λύση για τις οικονομικές ευπάθειες της χώρας, οι οποίες περιλαμβάνουν έναν βαρύ λογαριασμό εισαγωγών ενέργειας που πληρώνεται σε ξένο νόμισμα.

Παρά τις κρατικές επιδοτήσεις, οι λογαριασμοί ρεύματος και θέρμανσης έχουν επηρεάσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία. Ο Ντονμέζ είπε ότι η Ρωσία προμηθεύει περίπου το ένα τρίτο των αναγκών φυσικού αερίου της Τουρκίας, ενώ το 30% των εισαγωγών 350 δισεκατομμυρίων δολαρίων της χώρας πέρυσι ήταν για ενέργεια.

Περίπου 710 δισ. κυβικά μέτρα αποθεμάτων φυσικού αερίου εκτιμάται ότι έχουν ανακαλυφθεί σε υπεράκτια κοιτάσματα κυρίως στο κοίτασμα Sakarya. Το εύρημα αξίζει 500 δισεκατομμύρια δολάρια με βάση τις τρέχουσες τιμές της αγοράς, είπε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024