Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
NYT: Στη φόρα νέα παρτίδα διαβαθμισμένων εγγράφων των ΗΠΑ για Ουκρανία, Κίνα και Μέση Ανατολή

NYT: Στη φόρα νέα παρτίδα διαβαθμισμένων εγγράφων των ΗΠΑ για Ουκρανία, Κίνα και Μέση Ανατολή

Συνεχίζονται οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαβαθμισμένων εγγράφων των ΗΠΑ που αφορούν στην Ουκρανία, την Κίνα και τη Μέση Ανατολή.

Μια νέα παρτίδα διαβαθμισμένων εγγράφων που φέρονται να περιέχουν απόρρητες πληροφορίες σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή και την Κίνα, διέρρευσε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως μεταδίδει η εφημερίδα New York Times (στη φωτογραφία του Reuters/Oleksandr Klymenko, επάνω, ουκρανικό στρατιωτικό όχημα κοντά στην πρώτη γραμμή του μετώπου της Μπαχμούτ).

Διεξάγει έρευνα

Η ίδια εφημερίδα έγραψε την Πέμπτη ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο διεξάγει έρευνα για το πώς έγγραφα με πληροφορίες σχετικά με τη στρατιωτική βοήθεια της Δύσης προς το Κίεβο και τα σχέδια ανάπτυξης των ουκρανικών δυνάμεων πριν τη σχεδιαζόμενη αντεπίθεση κατά των ρώσων εισβολέων, αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτήν την εβδομάδα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν χθες Παρασκευή πως η Μόσχα μπορεί να κρύβεται πίσω από τη διαρροή. Το πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει πως δεν υπήρξε αντίδραση από το Κρεμλίνο σχετικά με το ζήτημα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Εχουν τροποποιηθεί

Στρατιωτικοί αναλυτές είπαν στους New York Times ότι τα έγγραφα φαίνεται να έχουν τροποποιηθεί σε ορισμένα σημεία από την αρχική τους μορφή, υπερτονίζοντας τις αμερικανικές εκτιμήσεις για τους νεκρούς του ουκρανικού πολέμου και υποβαθμίζοντας τις εκτιμήσεις για τους νεκρούς των ρωσικών στρατευμάτων.

Οι τροποποιήσεις θα μπορούσαν να υποδηλώνουν μια προσπάθεια παραπληροφόρησης από τη Μόσχα, είπαν οι αναλυτές.

Αλλά οι αποκαλύψεις στα πρωτότυπα έγγραφα, τα οποία εμφανίζονται ως φωτογραφίες διαγραμμάτων με αναμενόμενες παραδόσεις όπλων, δυνάμεις στρατευμάτων, ταγμάτων και άλλα σχέδια, αντιπροσωπεύουν μια σημαντική παραβίαση των αμερικανικών πληροφοριών στην προσπάθεια παροχής βοήθειας στην Ουκρανία.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024