Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η χρονιά των ανατροπών

Η χρονιά των ανατροπών

Το Τσάμπιονς Λιγκ μπαίνει την ερχόμενη εβδομάδα στην τελική ευθεία με μερικά από τα φαβορί να διεκδικούν πλέον το... Γιουρόπα, άλλα να βρίσκονται εκτός και αρκετές «εκπλήξεις» να προελαύνουν

Ο χρόνος στο ποδόσφαιρο τρέχει με δικούς του ρυθμούς, άσχετους με την καθημερινότητα. Το ξεχνάμε συνήθως όταν κάνουμε υπολογισμούς, εκτιμήσεις και προβλέψεις για την εξέλιξη των διοργανώσεων. Στρέφοντας το βλέμμα πίσω στον χρόνο αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα του δημοφιλούς αθλήματος.

Ποιος να το φανταζόταν στις 25 Αυγούστου, όταν έγινε η κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, πως στην τελική ευθεία θα συνέχιζαν τρεις από τις τέσσερις ιταλικές ομάδες, έχοντας μάλιστα τεθεί νοκάουτ η πιο ισχυρή απ’ όλες, η Γιουβέντους.

Ποιος μπορούσε να προβλέψει πως η Τσέλσι που δαπάνησε τόσα εκατομμύρια για νέους παίκτες θα άλλαζε μεσούσης της σεζόν δύο προπονητές.

Οτι θα έμεναν εκτός των νοκάουτ η Μπάρτσα και η Ατλέτικο, ενώ το τρένο της Μπάγερν των οκτώ νικών σε αντίστοιχους αγώνες και μετά την επικράτησή της επί της Παρί Σεν Ζερμέν με δύο νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ θα απέλυε τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν.

Διανύουμε δίχως αμφιβολία τη σεζόν του απρόβλεπτου. Για τίποτα δεν μπορείς να είσαι βέβαιος. Με αυτό το δεδομένο πόση αξιοπιστία μπορεί να έχει η εκτίμηση των γραφείων στοιχημάτων πως η Μάντσεστερ Σίτι είναι το μεγάλο φαβορί για την κούπα, έχοντας πιθανότητες 31% για την τελική επικράτηση;

Πόσο σοβαρή μπορεί να είναι η πρόβλεψη πως η Μίλαν έχει τις λιγότερες πιθανότητες να κατακτήσει το τρόπαιο, μόλις 4%, όταν η ακέφαλη, μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, Τσέλσι, είχε σχεδόν τις διπλάσιες – 7%;

Οι οκτώ φιναλίστ

Οι οκτώ ομάδες που συνεχίζουν στα προημιτελικά και θα μπουν στην αρένα Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη για τα πρώτα παιχνίδια των προημιτελικών έχουν ζευγαρώσει ως εξής:

Μεγάλη Τρίτη: Μάντσεστερ Σίτι – Μπάγερν, Μπενφίκα – Ιντερ.

Μεγάλη Τετάρτη: Μίλαν – Νάπολι, Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι.

Ο νικητής του ζευγαριού Σίτι – Μπάγερν θα διασταυρωθεί με αυτό των Ρεάλ – Τσέλσι και αντίστοιχα τα δύο άλλα.

Με τη γλώσσα της λογικής, αν υπάρχει στο ποδόσφαιρο, η πιθανότερη εξέλιξη είναι να προκριθεί μία από τις τρεις ιταλικές ομάδες στον τελικό. Από την άλλη πλευρά των διασταυρώσεων, ούτε το Μαντείο των Δελφών δεν θα μπορούσε να κάνει πρόβλεψη.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024