Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Απόλαυσα όλους τους τελικούς μέχρι το τέλος»

«Απόλαυσα όλους τους τελικούς μέχρι το τέλος»

Η Μέγκαν Γκούσταφσον μιλώντας στα «ΝΕΑ» χαρακτηρίζει τον Ολυμπιακό ως μία από τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα της

Ήταν η MVP της σεζόν. Η μεταγραφή της συζητήθηκε όσο καμία άλλη στο ελληνικό πρωτάθλημα και η αλήθεια είναι ότι η Μέγκαν Γκούσταφσον άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στο να κλείσει  ο Ολυμπιακός τη χρονιά κατακτώντας το 7ο πρωτάθλημα γυναικών τα τελευταία 8 χρόνια!

Και μάλιστα σε μεγάλους τελικούς με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό που όπως λέει η Αμερικανίδα στα «ΝΕΑ»: «Απόλαυσα όλους τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, έναν μεγάλο αντίπαλο με τον οποίο δώσαμε σπουδαίους αγώνες», αλλά όσον αφορά για τον ποιον τελικό θα διάλεξε ξεκαθάρισε:

«Αν θα διάλεγα κάποιον, θα ήταν ο τελευταίος γιατί ήταν ο αγώνας «Πρωτάθλημα» και τον γυρίσαμε από τους 20 πόντους που χάναμε κάποια στιγμή. Δεν θέλαμε να ξαναπάμε στην έδρα τους και ήταν η μεγαλύτερη νίκη μας μέσα στη χρονιά.

Αν δεν υπήρχε αυτό το -20 και η κρισιμότητα του αγώνα, τότε θα διάλεγα σίγουρα τον δεύτερο τελικό στην έδρα τους. Με πολύ θερμούς και «τρελούς» για την ομάδα τους οπαδούς που φώναζαν συνέχεια. Εμείς μείναμε ενωμένες και επιστρέψαμε και εκεί από το -12 που χάναμε στις αρχές της 3ης περιόδου καλύπτοντας μια διαφορά που με βάση και τις συνθήκες ήταν πολύ κομβικό» μας λέει η 27χρονη σέντερ που είχε  21,3 πόντους, 9 ριμπάουντ και 2,7 ασίστ κατά μέσο όρο σε 23 παιχνίδια της εγχώριας λίγκας και 22,6 πόντους, με 9,4 ριμπάουντ και 1,1 τελικές πάσες ανά παιχνίδι σε 16 συμμετοχές στην Ευρωλίγκα.

«Με ικανοποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι στους δύο τελευταίους τελικούς επιστρέψαμε αν και χάναμε με μεγάλες διαφορές και αυτό δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα της ομάδας μας. Ξέραμε ότι δεν θα είναι εύκολο αλλά μείναμε ενωμένες και τα καταφέραμε».

«Λατρεύω την Ελλάδα»

Η έμπειρη σέντερ απόλαυστε την παραμονή της στη χώρα μας και δεν το κρύβει αφήνοντας ορθάνοιχτο το παράθυρο να επιστρέψει: «Λατρεύω την Ελλάδα, τους ανθρώπους, τον καιρό, δεν ξεχνάω την Ακρόπολη και τις ομορφιές της χώρας σας με τη μεγάλη ιστορία την οποία διάβασα στους ταξιδιωτικούς οδηγούς και τώρα μπορώ να περηφανεύομαι ότι έζησα ένα σημαντικό διάστημα εκεί. Απόλαυσα πραγματικά αυτή την εμπειρία. Δεν το αποκλείω να ξαναγυρίσω αλλά προς το παρόν θέλω να ξεκουραστώ λίγο και μετά να μπω πάλι στους αγώνες.

Ταξίδεψα για το πρωτάθλημα σε Λευκάδα και Χανιά, αλλά δεν πρόλαβα να δω πολλά. Αντίθετα τον Νοέμβριο πήγα στη Σύρο και την Πάρο και τα Χριστούγεννα με την οικογένεια στη Μονεμβάσια και ξετρελάθηκαν.

Σαντορίνη πήγα επίσης στη διακοπή του πρωταθλήματος και ήταν υπέροχη παρά το κρύο ενώ από τα αγαπημένα μου νησιά ήταν η Υδρα, χωρίς αυτοκίνητα. Απόλαυση.

Λάτρεψα και την Αίγινα ενώ πήγα και στον Πόρο και έχω αφήσει… χρωστούμενα να πάω μια Μύκονο και να εξερευνήσω περισσότερο την Κρήτη ενώ και η πανέμορφη Νάξος είναι στη λίστα μου.

Λατρεύω την ιστορία σας, τους ανθρώπους αλλά και την ησυχία της Αθήνας», μας είπε και μας… τρέλανε εξηγώντας μας όμως ότι εννοεί κάποια ήσυχα δρομάκια και μέρη στην πρωτεύουσα.

Στάζει μέλι για τη διοίκηση

Μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τους φίλους του Ολυμπιακού: «Οι πιο ωραίοι… τρελοί που έχω γνωρίσει ποτέ στη ζωή μου. Μου άρεσε ιδιαίτερα η ατμόσφαιρα στον τελευταίο τελικό όπου μας βοήθησαν να επιστρέψουμε από το -20. Πήγα και σε αγώνα των ανδρών και εκεί γινόταν ο χαμός με πολλούς φιλάθλους παραπάνω αν και δεν έχω παράπονο και από τα δικά μας παιχνίδια.

Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά για τους έλληνες φιλάθλους ότι είναι με διαφορά οι πιο… θορυβώδεις στον κόσμο!».

Παραδέχεται ότι: «Είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις όλα τα προβλήματα λυμένα και να ασχολείσαι μόνο με το μπάσκετ και η διοίκηση της ομάδας μας το πρόσφερε απλόχερα αυτό» ενώ δεν μετανιώνει για τη συμμετοχή της ομάδας στην Ευρωλίγκα.

«Ναι παίξαμε στο κορυφαίο επίπεδο. Στο Γιούροκαπ σίγουρα θα είχαμε παραπάνω νίκες αλλά η Ευρωλίγκα είναι το υψηλότερο επίπεδο και πιστεύω ότι βοηθάει να γίνεσαι καλύτερος και έτσι έγινε και με εμάς. Η έλλειψη εμπειρίας μας στοίχισε ίσως κάποιες παραπάνω νίκες αλλά βελτιωθήκαμε μέσα από αυτά τα παιχνίδια».

Sports in

Η άνοδος του Ολυμπιακού στο Νο 47 της UEFA και τι θα γίνει αν σηκώσει την κούπα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Ολυμπιακός είναι δύο ματς μακριά από το όνειρο και μαζί του έχει λόγο να ονειρεύεται ολόκληρη η Ελλάδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024