Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιδράσεις για ομοφοβικό σχόλιο καθηγήτριας σε μαθήτρια σε Γυμνάσιο της Πάτρας

Αντιδράσεις για ομοφοβικό σχόλιο καθηγήτριας σε μαθήτρια σε Γυμνάσιο της Πάτρας

Τι καταγγέλλει η μητέρα της μαθήτριας

Σοκ έχει προκαλέσει ένα περιστατικό, που φαίνεται να συνέβη σε Γυμνάσιο της Πάτρας, όπου μία μαθήτρια δέχτηκε ένα απαράδεκτο ομοφοβικό σχόλιο από καθηγήτρια, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε η μητέρα του κοριτσιού.

Όλα φέρεται να ξεκίνησαν όταν η εκπαιδευτικός ανακοίνωσε στην τάξη ότι θα γράψουν διαγώνισμα στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.

Παράλληλα, δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να κάνουν μία εργασία ελεύθερου θέματος για επιπλέον βαθμό.

Η καταγγελία της μητέρας

Η μητέρα της μαθήτριας, περιέγραψε, όσα βίωσε η κόρη της:  «Η κόρη μου, ευαισθητοποιημένη με αρκετά κοινωνικά προβλήματα αποφασίζει να κάνει εργασία σχετικά με τρία από αυτά, τα οποία την έχουν προβληματίσει κατά τη διάρκεια της εφηβείας της πάρα πολύ: Σεξισμός, Ομοφοβία, Πείνα. Αφιερώνει χρόνο, ψάχνει πηγές και κάνει αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία. Το παρουσιάζει, περήφανα την ώρα του μαθήματος για να πάρει την εξής ανεκδιήγητη απάντηση από την “καθηγήτριά” της: “Δεν μετράω την εργασία σου γιατί «δεν υποστηρίζω λούγκρες» τονίζοντας πως δεν κοιτάει τα υπόλοιπα προβλήματα που έχει γράψει και μένει μόνο στην ομοφοβία».

Οπως τόνισε η μητέρα, «η συγκεκριμένη καθηγήτρια κάνει μάθημα στα παιδιά αυτά 3 φορές την εβδομάδα». Η μητέρα δηλώνει πως «έχει ενημερώσει αρμοδίως όμως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε».

Για να συμπληρώσει: «Ευτυχώς το παιδί μου αποφοιτά φέτος από το συγκεκριμένο σχολείο. Η εν λόγω “καθηγήτρια” όμως θα έχει τις ψυχές πολλών παιδιών στα χέρια της τα επόμενα χρόνια. Εύχομαι από καρδιάς να μην πέσει στα χέρια της καμιά λούγκρα.

Υ.Γ. Ευχαριστώ επίσης για τις νέες λέξεις που μαθαίνουν στο σχολείο. Η κόρη μου και κάποια άλλα παιδιά ΔΕΝ ήξεραν την έννοια της συγκεκριμένης λέξης!» καταλήγει.

Τι λέει η Δ/νση Δευτεροβάθμιας

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πάντως, σύμφωνα με το pelop.gr, αναφέρει πως δεν έχει γίνει κάποια σχετική καταγγελία.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024